Katarina Tomić, Petra Bošnjak, Vlatka Dugandžić i Marinko Jurić bili su naši predstavnici na 9. seminaru ”Dinarske pjesme i plesovi”, održanog u Otočcu, Ličko-senjskoj županiji, na koji se ove godine prijavilo više od 120 polaznika iz Hrvatske, Austrije, Švicarske, Njemačke i Bosne i Hercegovine.

U organizaciji Gackog pučkog otvorenog učilišta Otočac, seminar se održao u periodu od 1. do 3. ožujka, u prostorijama osnovne škole ”Zrinskih i Frankopana” Otočac i Gackog pučkog otvorenog učilišta u Otočcu.

Trodnevni seminar bio je namijenjen voditeljima i članovima folklornih skupina, društava i udruga i obuhvatao je odabranu folklornu građu (glazbeno-plesnu kulturu) dinarske zone. Svrha seminara je na primjerima plesne i glazbene baštine upoznati sadašnje i buduće voditelje folklornih skupina te pjevače i plesače s mogućnostima predstavljanja folklora na sceni kao i s mogućnostima rada s folklornim skupinama.

Pod vodstvom dr. sc. Joška Ćalete i prof. Vidoslava Bagura, novousvojena znanja polaznici seminara prezentirali su sinoć završnim koncertom koji se održao u velikoj dvorani Učilišta u Otočcu.

Snimku koncerta u cjelosti možete pogledati klikom na poveznicu: https://www.facebook.com/watch/live/?ref=watch_permalink&v=731445149112947

Sa snimke izdvajamo koreografiju 😊: https://www.facebook.com/GackaProzor/videos/3830338517198681

Iskrene čestitke svim polaznicima, organizatorima i voditeljima seminara!!

 

Izvori: GPOU Otočac, Gacka – Prozor – Lika

Foto: GPOU Otočac, HKUD ”Sv. Ante – Cim”

/Misija FRAMOST/