Fra Ivan Ančić (1624.-1685.); Foto: HKD ''Napredak'' Mostar

U organizaciji Hrvatskog  kulturnog  društva ”Napredak”, Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti Mostar, sinoć je u Napretkovom domu u Mostaru, s početkom u 19.00 sati, obilježena 400. obljetnica rođenja fra Ivana Ančića (1624.-1685.).

Fra Ivan je bio dušobrižnik, profesor, pisac latinskih i hrvatskih knjiga. Njegova djela ne zaostaju za ondašnjim velikim katoličkim piscima europskog Zapada. Velika mu je zasluga u stvaranju jedinstvenog književnog jezika hrvatskog naroda. Postao je na neki način i simbol svoga zavičaja, naših franjevaca i Domovine.

Uz voditeljicu Karlu Markotić, studenticu, u programu su sudjelovali: prof. dr. Luciana Boban Bilić, prof. dr. Mate Buntić, prof. Ante Paponja i fra Andrija Nikić; a u zabavnom dijelu: Baletna škola Arabesque u klasi prof. Arlete Ćehić i Izvorna skupina našeg HKUD ”Sv. Ante – Cim”.

Videozapis sa sinoćnjeg događanja u Napretkovom domu u Mostaru možete pogledati klikom na poveznicu: https://www.facebook.com/hercegovackiportal/videos/944081607417755

Video: Hercegovackiportal

Izvor: Hkd-napredak-mostar.ba

/Misija FRAMOST/