Split i Mostar su gradovi prijatelji od 1973. godine.

Gradovi su to koji svoje prijateljstvo održavaju kroz razne zajedničke projekte te kroz njih primjer su poštovanja i ljubavi između stanovnika naša dva grada.

Veoma smo ponosni što smo i mi jedna kockica prijateljstva i što smo ove godine dio velike i tradicionalne proslave sv. Dujma u Splitu, SUDAMJA 2024.

Tom prigodom Folklorni ansambli Jedinstvo iz Splita i Sv. Ante – Cim iz Mostara, zajedno s Hrvatskom maticom iseljenika i Gradom Splitom priređuju folklorni koncert u čast svetog Dujma.

U ponedjeljak, 6. svibnja od 19:00 sati na Rivi.

Radujemo se zajedničkom druženju.

Na dobro Vam došla SUDAMJA 2024.!!

/HKUD Sv-Ante Cim/

SUDAMJA 2024. naziv je ovogodišnje manifestacije i programa tradicionalne proslave blagdana sv. Dujma i Dana grada Splita 

Ove godine Split slavi svoj dan i blagdan zaštitnika sv. Dujma s preko 60 događanja vjerskog, kulturnog, zabavnog i sportskog karaktera, koncentriranih između 1. i 7. svibnja, s nekoliko događanja i prije i poslije tog perioda. Program je započeo 28. travnja devetnicom u čast sv. Dujma u katedrali, a završava 12. svibnja Međunarodnom veslačkom regatom ”Sv. Duje”.

Više o SUDAMJI 2024. i programu svečarskih dana u Splitu možete doznati klikom na poveznice: Split – SUDAMJA 2024. – Proslava blagdana sv. Dujma i Dana grada Splita (visitsplit.com); Slobodna Dalmacija – Nikad bogatiji program Sudamje, Splićani će danima slaviti sveca zaštitnika. Dolaze poznate zvijezde, svaki dan druga…

Foto: HKUD Sv-Ante Cim

/Misija FRAMOST/