Obavijesti Misije FRAMOST

Donosimo vam naše redovne obavijesti vezane uz 22. nedjelju kroz godinu.

OBAVIJESTI MISIJE FRAMOST

Donosimo vam naše redovne obavijesti vezane uz 22. nedjelju kroz godinu.Također vas želimo napomenuti kako će te večeras od 18:00 sati na našim mrežnim stranicama moći pratiti prijenos svete mise s Bazilike u Cimu.

Posted by Framost.com on Sunday, 30 August 2020

/Misija FRAMOST/

 

Listić FRAMOST br. 14/2020

Donosimo vam novi broj listića FRAMOST u kojem najavljujemo misu na Vanjači, Čabulja koja se ove godine služi 25. godinu zaredom. Zatim donosimo potresni govor nadbiskupa Fultona John Sheen-a koji ustinu vrijedi pročitati i upamtiti. U listiću pronađite sve o imenovanju novog mostarskog biskupa, ali i čestitku Misije FRAMOST novoimenovanom. Listić FRAMOST br.14/2020 Preuzmite, čitajte i podijelite s drugima.

/Misija FRAMOST/

Služena tradicionalna misa u Misištu na Bilima

“BILSKA NEDILJA” JE NEDJELJA PO PETROVDANU i taj dan je tradicionalna misa na Bilima. Još od davnih vremena, vremena osvajača i progonitelja Hrvata i katolika ovih prostora, Hrvatski i katolički narod sa svojim fratrima, sklonivši se da prežive i požive, ondje na Bilima nađoše mira i sigurnosti da slave Boga, prime krštenje, obilježe početak svog bračnog života i poukom u vjeri rimo-katoličkoj, ondje se ojačaju za novi dan, godine i stoljeća. Stoga imalo svjesniji i koji do svojih svetinja drže, a ako ikako mogu, svake godine u nedjelju po Petrovdanu onamo iziđu pribivati Bogoslužju i ostvariti svoja rodbinska, prijateljska i druga zajedništva. Misa s blagoslovom polja na Bilima ove godine je uobičajeno počela od 11,30 sati, a nakon mise i objeda zapjevala se ganga i bećarac, ali i zaigrala trusa i trojanac.

Tradicionalna sveta misa u Misištu, Bile

Posted by Framost.com on Sunday, 5 July 2020

Fotografije: Budimir Bošnjak i Ante Boras

/Misija FRAMOST/