U crkvi svetog Ante u Cimu sinoć su Miloš – Milko Marić i Dragica – Draga r. Marić proslavili 50.-tu godišnjicu braka.

Dragim zlatnim mladencima čestitamo, a u nastavku donosimo pismo njihove unučadi.

 

Dragi djede i bako,

Danas je jedan poseban dan za vas i cijelu našu obitelj. Znam bako, puno si puta rekla da je to dan kao i svi ostali i kako nam ne treba nikakva strka oko toga, ali eto, mi smo baš htjeli da jednom u životu neka strka bude i radi vas i da imamo priliku zahvaliti vam se za sve što jeste i još uvijek činite u našim životima.No, prije svega, Bože, izražavamo tebi zahvalnost što si stvorio ova divna bića, združio ih i preko njihove djece nama za baku i djeda ih podario.

Želeći napisati ove retke, puno nam je ideja naviralo. Puno toga samo htjeli spomenuti, ali onda smo shvatili da sve što želimo reći svodi se na par riječi: LJUBAV, DOBROTA, SKROMNOST, NESEBIČNOST, POŽRTVOVNOST, ISKRENOST i PREDANOST.

Draga bako i djede, hvala vam za svu ljubav koju pružate i dobrotu kojom zračite. Hvala za toplinu doma u kojem nas sve srdačno dočekujete i ispraćate.

Hvala ti bako za svaki brižno i s ljubavlju pripremljen ručak, onako baš po ukusu svih nas. Često našim mamama kažemo kako njihova jela, iako po bakinom receptu spremana, nisu tako ukusna, ali mame se ne ljute jer znaju da je tako.

Hvala za svu nesebičnost i požrtvovnost i što ste uvijek tu za nas, a i onda kada smo daleko, svi u svojim obavezama, znamo bako da su tvoje misli i molitve uvijek sa svima nama.

Hvala za svaku mudru izreku, opomenu i životnu smjernicu. Nisu to nikakvi citati velikih pisaca, ali su te riječi puno vrijednije i snažnije. Riječi koje će nas kroz život pratiti i kojih ćemo se često sjetiti.
I da, moramo napomenuti kako nas posebno nasmijavaju one vaše sitne prepirke, a posebno nas vesele djede tvoje pjesmice i gagne koje pamtimo.

Još puno toga bi se moglo reći, ali mi ćemo reći samo jedno veliko HVALA za sve i na kraju Dragog Boga zamoliti da vas još dugo u zdravlju poživi i svi zajedno doživimo puno sretnih trenutaka.

Vaša unučad,
Matea, Ana, Luka, Marija i Ante