U mostarskoj gradskoj vijećnici, u petak je na inicijativu Sportskog saveza Grada Mostara i gradonačelnika Mostara Ljube Bešlića održana komemoracija za preminulu Zdenku Prskalo.

Prskalo je dugogodišnji član kolektiva Sportskog saveza, a dugo vremena je njena preokupacija bio rukomet. Karijeru je započela u Lokomotivi, a nastavila kao trenerica ženskih rukometašica Zrinjskog. Osim toga, kroz čitav radni vijek je bila zaokupljena rukometom. Kako u Olimpijskom komitetu BiH, tako je i u Sportskom savezu Mostara bila okosnica rukometnog sporta.

Na komemoraciji se okupio veliki broj članova obitelji pokojnice, prijatelja, radnih kolegica i suigračica. Riječi hvale o Zdenki Prskalo i izraze sućuti obitelji izrazili su kratkim govorima savjetnica gradonačelnika Radmila Komadina, novinar Zlatko Serdarević, te bivša igračica rukometašica Zrinjskog – Sanela Marić kojoj je pokojna Prskalo bila trener.

Komadina je kroz suze istaknula da je Zdenka uvijek svoj posao obavljala sa osmijehom na licu, te da će nam kao takvam ostati u sjećanju. Serdarević se osvrnuo na bogatu biografiju Zdenke Prskalo. Govorio je o njenim brojnim uspjesima u Lokomotivi, Zrinjskom, Radničkom iz Beograda, a Marić se prisjetila rada sa Prskalo kada je postala trenerica rukometašicama Zrinjskog.

Uime obitelji, zahvalnost za dolazak i za riječi potpore u ovom teškom trenutku okupljenima je uputila Zdenkina kćerka Marija Maša.

Ispraćaj pokojnice bit će u subotu 26.5. u 17 sati ispred mrtvačnice Bijeli Brijeg, dok će se ukop obaviti na Rimokatoličkom groblju ‘Smrčenjaci’. Obitelj sućut prima od 16:15 sati u mrtvačnici Bijeli Brijeg, dok će se sveta misa zadušnica održati nakon pokopa.

Preuzeto sa: www.bljesak.info