Zlatni pir Ana i Vlaho

50 godina braka – Obiteljsko zajedništvo na okupu

12. srpnja 2018. | Razno

U nedjelju 8.srpnja 2018. nakon zahvale Bogu, okupila se Konjička obitelj, rodbina i prijatelji, na proslavi 50-te obljetnice braka Vlahe Jurića i Ane r. Anđelić u restoranu Romanca u Mostaru. Obitelj je tijekom cijeloga svog minulog vremena bila povezana s fratrima, s Crkvom i uz crkvu, kako nekoć u Konjicu, tako i sada, od kako su prognani i izbjegli iz svog zavičaja.

Vlaho /1942./ je bio i dugogodišnji član pjevačkoga zbora sv. Cecilije u Konjicu, i Ana r. Anđelić /1946./ vjenčali su se u Novom Sarajevu 1967. godine. Šest godina su živjeli u Sarajevu, a potom su došli u svoj Konjic i ondje stekli troje djece: Danijelu, Mladena i Anitu, koji su danas obiteljski i žive na tri strane svijeta.

1993. godine, kad su fratri protjerani iz Konjica i obitelj Jurić izlazi i udomljuje se najprije u Međugorju, potom u Čapljini, a neko vrijeme žive i u Americi. Po povratku iz Amerike nastanili su se u Mostaru gdje su svili svoje novo gnijezdo i žive svoje zrele i kasne godine. Rado smo se prisjetili nekadašnjih lijepih dana, slavljenicima čestitali i poželjeli im dobro zdravlje, dug i sretan život i u svemu Božji blagoslov.

/Framost Misija/

Osmrtnica.ba banner Hercegovackiportal.com banner Grude.com banner Radio-medjugorje.com banner Brotnjo.info banner

Misao tjedna

“Iskustvo nas uči da cijenimo one rijetke ljude koji nas štuju zbog onoga što jesmo…” (Gail Godwin)

“Od kakve nam je pomoći netko kome se možemo obratiti samo biranim riječima?” (Elizabeth Bibesco)