Zlatni pir Ana i Vlaho

U nedjelju 8.srpnja 2018. nakon zahvale Bogu, okupila se Konjička obitelj, rodbina i prijatelji, na proslavi 50-te obljetnice braka Vlahe Jurića i Ane r. Anđelić u restoranu Romanca u Mostaru. Obitelj je tijekom cijeloga svog minulog vremena bila povezana s fratrima, s Crkvom i uz crkvu, kako nekoć u Konjicu, tako i sada, od kako su prognani i izbjegli iz svog zavičaja.

Vlaho /1942./ je bio i dugogodišnji član pjevačkoga zbora sv. Cecilije u Konjicu, i Ana r. Anđelić /1946./ vjenčali su se u Novom Sarajevu 1967. godine. Šest godina su živjeli u Sarajevu, a potom su došli u svoj Konjic i ondje stekli troje djece: Danijelu, Mladena i Anitu, koji su danas obiteljski i žive na tri strane svijeta.

1993. godine, kad su fratri protjerani iz Konjica i obitelj Jurić izlazi i udomljuje se najprije u Međugorju, potom u Čapljini, a neko vrijeme žive i u Americi. Po povratku iz Amerike nastanili su se u Mostaru gdje su svili svoje novo gnijezdo i žive svoje zrele i kasne godine. Rado smo se prisjetili nekadašnjih lijepih dana, slavljenicima čestitali i poželjeli im dobro zdravlje, dug i sretan život i u svemu Božji blagoslov.

/Framost Misija/