jana bulum

U sklopu manifestacije DANI SJEĆANJA – ČAPLJINA 2019. u Galeriji “TAU” koja djeluje u sklopu Centra za obrazovanje i kulturu Akademija Čapljina, večeras sa početkom u 18.00 sati otvorena je izložba slika. Fra Mile Vlašić je izrekao uvodnu riječ dobrodošlice i pozdravijo sve nazočne uz ugodnu i toplu rječ o autorici. Prvu samostalnu izložbu JANE BULUM pod nazivom MOJA PRIČA svečano je otvorila Kristina Bulum.

U glazbenom dijelu programa na glasoviru je nastupila profesorica glazbe Matea Jurilj, uz prigodnu pijesmu Janine sestre, Paule Bulum.
Izložba će biti otvorena petnaest dana, a zainteresirani posjetitelji mogu navratiti u galeriju svakim danom od 17:00 do 19:00 sati, te nedjeljom nakon svetih misa.

JANA BULUM rođena je 5. 9. 2002. godine u Mostaru. Živi u Gabeli, općina Čapljina. Prva četiri razreda osnovne škole je završila u rodnoj Gabeli, dok je ostala četiri razreda završila u Osnovnoj školi Vladimira Pavlovića u Čapljini. Godine 2017. upisala se u opću gimnaziju također u Čapljini. Slikarstvom se počela baviti u ranijoj dječjoj dobi. Svoj prvi slikarski trenutak obilježila je sa 12 godina u Osnovnoj školi Lipanjske zore Višići, gdje je njezin rad (akvarel) osvojio prvo mjesto. Ljubav prema slikarstvu je svakim danom rasla. Ovo je njezina prva samostalna izložba.

Hercegovački portal