jana bulum

U galeriji ”TAU” otvorena izložba slika Jane Bulum

30. siječnja 2019. | Razno

U sklopu manifestacije DANI SJEĆANJA – ČAPLJINA 2019. u Galeriji “TAU” koja djeluje u sklopu Centra za obrazovanje i kulturu Akademija Čapljina, večeras sa početkom u 18.00 sati otvorena je izložba slika. Fra Mile Vlašić je izrekao uvodnu riječ dobrodošlice i pozdravijo sve nazočne uz ugodnu i toplu rječ o autorici. Prvu samostalnu izložbu JANE BULUM pod nazivom MOJA PRIČA svečano je otvorila Kristina Bulum.

U glazbenom dijelu programa na glasoviru je nastupila profesorica glazbe Matea Jurilj, uz prigodnu pijesmu Janine sestre, Paule Bulum.
Izložba će biti otvorena petnaest dana, a zainteresirani posjetitelji mogu navratiti u galeriju svakim danom od 17:00 do 19:00 sati, te nedjeljom nakon svetih misa.

JANA BULUM rođena je 5. 9. 2002. godine u Mostaru. Živi u Gabeli, općina Čapljina. Prva četiri razreda osnovne škole je završila u rodnoj Gabeli, dok je ostala četiri razreda završila u Osnovnoj školi Vladimira Pavlovića u Čapljini. Godine 2017. upisala se u opću gimnaziju također u Čapljini. Slikarstvom se počela baviti u ranijoj dječjoj dobi. Svoj prvi slikarski trenutak obilježila je sa 12 godina u Osnovnoj školi Lipanjske zore Višići, gdje je njezin rad (akvarel) osvojio prvo mjesto. Ljubav prema slikarstvu je svakim danom rasla. Ovo je njezina prva samostalna izložba.

Hercegovački portal

Osmrtnica.ba banner Hercegovackiportal.com banner Grude.com banner Radio-medjugorje.com banner Brotnjo.info banner

Misao tjedna

“Iskustvo nas uči da cijenimo one rijetke ljude koji nas štuju zbog onoga što jesmo…” (Gail Godwin)

“Od kakve nam je pomoći netko kome se možemo obratiti samo biranim riječima?” (Elizabeth Bibesco)