Hrvatsko kulturno umjetničko društvo ”Sv. Ante – Cim” iz Mostara u srijedu, 12. lipnja 2019. godine tradicionalno je obilježilo proslavu svetog Ante, Dan HKUD-a ”Sv. Ante – Cim”, Dan Cima te Smotru folklora. U Cimu su obilježene i Lipanjske zore te Dan cimske škole. Program je počeo polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod spomenika u Gorici, na Trgu 3. Cimske bojne te na Smrčenjacima, a zatim je u 19:00 sati u crkvi svetog Ante održana sveta misa. Večer je zaključena kulturno-zabavnim programom na školskom igralištu u Cimu. – Pročitajte više na: https://www.bljesak.info/flash/flash/mostar-smotrom-folklora-u-cimu-proslavljen-blagdan-svetog-ante/276087

Dio članka preuzet s bljesak.info

U folklornom dijelu večeri su nastupila prijateljska folkorna društva, HKUD “Tihaljina” Tihaljina, HKUD “Brotnjo” Čitljuk i HKUD “Mladost” Polog, a u zabavnom dijelu večeri je nastupio Romeo Nikolić i grupa “Prvi ples”.

Hvala svima koji su se na bilo koji način ugradili u ovu tradicionalnu proslavu. Hvala svim medijima na praćenju ovog događaja. Hvala svim prijateljima, gostima, našim sumještanima koji su došli zajedno s nama proslaviti svetog Antu u Cimu.

foto: Ante Boras

/Misija FRAMOST/