Proslava svetog Ante u Cimu, 2019.

13. lipnja 2019. | Folklor

Hrvatsko kulturno umjetničko društvo ”Sv. Ante – Cim” iz Mostara u srijedu, 12. lipnja 2019. godine tradicionalno je obilježilo proslavu svetog Ante, Dan HKUD-a ”Sv. Ante – Cim”, Dan Cima te Smotru folklora. U Cimu su obilježene i Lipanjske zore te Dan cimske škole. Program je počeo polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod spomenika u Gorici, na Trgu 3. Cimske bojne te na Smrčenjacima, a zatim je u 19:00 sati u crkvi svetog Ante održana sveta misa. Večer je zaključena kulturno-zabavnim programom na školskom igralištu u Cimu. – Pročitajte više na: https://www.bljesak.info/flash/flash/mostar-smotrom-folklora-u-cimu-proslavljen-blagdan-svetog-ante/276087

Dio članka preuzet s bljesak.info

U folklornom dijelu večeri su nastupila prijateljska folkorna društva, HKUD “Tihaljina” Tihaljina, HKUD “Brotnjo” Čitljuk i HKUD “Mladost” Polog, a u zabavnom dijelu večeri je nastupio Romeo Nikolić i grupa “Prvi ples”.

Hvala svima koji su se na bilo koji način ugradili u ovu tradicionalnu proslavu. Hvala svim medijima na praćenju ovog događaja. Hvala svim prijateljima, gostima, našim sumještanima koji su došli zajedno s nama proslaviti svetog Antu u Cimu.

foto: Ante Boras

/Misija FRAMOST/

Osmrtnica.ba banner Hercegovackiportal.com banner Grude.com banner Radio-medjugorje.com banner Brotnjo.info banner

Misao tjedna

“Iskustvo nas uči da cijenimo one rijetke ljude koji nas štuju zbog onoga što jesmo…” (Gail Godwin)

“Od kakve nam je pomoći netko kome se možemo obratiti samo biranim riječima?” (Elizabeth Bibesco)