grude pod zvijezdama 2019

Ako je fra Gabro Grubišić s najljepših visina mogao jučer pogledati prema svojoj crkvi mogao je biti najponosniji svećenik na svijetu. Grudska kamena ljepotica, crkva svete Kate zablistala je u najljepšem ruhu na II koncertu “Pod zvijezdama”. Spektakl pod otvorenim nebom uveličali su Ivana Vlašić na trubi, gitarist Filip Miloš te pijanistice i pijanisti Gabrijela Iličić, Marija Boban, Božidar Vlašić, Stipe Iličić, Brigita Šilić i Ivan Galić. Večer je otvorio grudski načelnik Ljubo Grizelj koji je usporedio sinoćnje Grude s kulturnim prijestolnicama Europe i svijeta.

I uistinu, ispred crkve koju je fra Gabro započeo, a koja je zablistala u vremenu fra Stanka Pavlovića, fra Bernarda Marića i fra Ante Šaravanje, djelovalo je kao da smo na nekoj međunarodnoj sceni, a još kad je šest pijanista zasviralo na pozornici djelovalo je kao da je Broadway osobno oživio u srcu Gruda. Koncert je održan pred oko 700 ljudi, a nakon koncerta uz čašicu razgovora svi koji su htjeli mogli su ostati ispred starog župnog ureda u Grudama.

Ovdje vrijedi istaknuti poduzetnike Hercegovine koji se već drugu godinu zaredom iz ljubavi prema glazbi i umjetnosti trude na najvišoj razini organizirati jedan ovakav događaj.

/tekst: Grude.com/

/foto: Ante Boras/