grude pod zvijezdama 2019

POD ZVIJEZDAMA – večer s mladim glazbenicima u Grudama

8. kolovoza 2019. | Razno

Ako je fra Gabro Grubišić s najljepših visina mogao jučer pogledati prema svojoj crkvi mogao je biti najponosniji svećenik na svijetu. Grudska kamena ljepotica, crkva svete Kate zablistala je u najljepšem ruhu na II koncertu “Pod zvijezdama”. Spektakl pod otvorenim nebom uveličali su Ivana Vlašić na trubi, gitarist Filip Miloš te pijanistice i pijanisti Gabrijela Iličić, Marija Boban, Božidar Vlašić, Stipe Iličić, Brigita Šilić i Ivan Galić. Večer je otvorio grudski načelnik Ljubo Grizelj koji je usporedio sinoćnje Grude s kulturnim prijestolnicama Europe i svijeta.

I uistinu, ispred crkve koju je fra Gabro započeo, a koja je zablistala u vremenu fra Stanka Pavlovića, fra Bernarda Marića i fra Ante Šaravanje, djelovalo je kao da smo na nekoj međunarodnoj sceni, a još kad je šest pijanista zasviralo na pozornici djelovalo je kao da je Broadway osobno oživio u srcu Gruda. Koncert je održan pred oko 700 ljudi, a nakon koncerta uz čašicu razgovora svi koji su htjeli mogli su ostati ispred starog župnog ureda u Grudama.

Ovdje vrijedi istaknuti poduzetnike Hercegovine koji se već drugu godinu zaredom iz ljubavi prema glazbi i umjetnosti trude na najvišoj razini organizirati jedan ovakav događaj.

/tekst: Grude.com/

/foto: Ante Boras/

Osmrtnica.ba banner Hercegovackiportal.com banner Grude.com banner Radio-medjugorje.com banner Brotnjo.info banner

Misao tjedna

“Iskustvo nas uči da cijenimo one rijetke ljude koji nas štuju zbog onoga što jesmo…” (Gail Godwin)

“Od kakve nam je pomoći netko kome se možemo obratiti samo biranim riječima?” (Elizabeth Bibesco)