“Brijeg Široki slavno ti je ime”

Održana večer folklora i kulturne baštine “Brijeg Široki slavno ti je ime”

10. kolovoza 2019. | Folklor

U organizaciji KUD-a “Ganga” i Grada Širokog Brijega na Trgu širokobrijeških žrtava održana je Večer folklora i kulturne baštine “Brijeg Široki slavno ti je ime”. Na ovoj večeri folklora i kulturne baštine s gangom, diplama, guslama i izvornim pjesmama s područja Hercegovine predstavilo se 14 folklornih skupina, odnosno kulturno-umjetničkih društava:

KUD “Ganga”, HKUD “Herceg Stjepan” Blagaj-Buna,  HKUD “Blaćani” Gangaši “Žaer i ekipa”, “Ćipa i ekipa”,  “Braća Bošnjaci”, “Mile Sesar i ekipa”, “Vencel Alpeza i ekipa”, HKUD “Sveti Ante” Cim,  diplar Marin Ćorić, HKUD “Brda” Izbično, HKUD “Sveta Ana” Ljuti Dolac, HKUD “Crnač” i KUD “Rakitno”.

Ovu večer folklora otvorio je domaćin KUD “Ganga” na čelu kojega je Mate Anić s gangom “Gango moja i ganganje moje svake sam te okusio boje”.

Večer je nastavljena s bećarcem koji su izveli članovi HKUD-a “Herceg Stjepan” Blagaj-Buna “Evo braće evo i bećara svi su redom s Bune kod Mostara”.

Potom je slijedila ganga iz Rakitna, Jara, Ledinca, Gruda, Dužica, Grabove Drage, diple, ženski bećarac s Blata …

Voditelj programa bio je Marinko Mikulić, a druženje je uz okrijepu koju su priredili organizatori nastavljeno do kasnih noćnih sata, priopćili su organizatori.

foto: Ante Boras

tekst: jabuka.tv

Osmrtnica.ba banner Hercegovackiportal.com banner Grude.com banner Radio-medjugorje.com banner Brotnjo.info banner

Misao tjedna

“Iskustvo nas uči da cijenimo one rijetke ljude koji nas štuju zbog onoga što jesmo…” (Gail Godwin)

“Od kakve nam je pomoći netko kome se možemo obratiti samo biranim riječima?” (Elizabeth Bibesco)