“Brijeg Široki slavno ti je ime”

U organizaciji KUD-a “Ganga” i Grada Širokog Brijega na Trgu širokobrijeških žrtava održana je Večer folklora i kulturne baštine “Brijeg Široki slavno ti je ime”. Na ovoj večeri folklora i kulturne baštine s gangom, diplama, guslama i izvornim pjesmama s područja Hercegovine predstavilo se 14 folklornih skupina, odnosno kulturno-umjetničkih društava:

KUD “Ganga”, HKUD “Herceg Stjepan” Blagaj-Buna,  HKUD “Blaćani” Gangaši “Žaer i ekipa”, “Ćipa i ekipa”,  “Braća Bošnjaci”, “Mile Sesar i ekipa”, “Vencel Alpeza i ekipa”, HKUD “Sveti Ante” Cim,  diplar Marin Ćorić, HKUD “Brda” Izbično, HKUD “Sveta Ana” Ljuti Dolac, HKUD “Crnač” i KUD “Rakitno”.

Ovu večer folklora otvorio je domaćin KUD “Ganga” na čelu kojega je Mate Anić s gangom “Gango moja i ganganje moje svake sam te okusio boje”.

Večer je nastavljena s bećarcem koji su izveli članovi HKUD-a “Herceg Stjepan” Blagaj-Buna “Evo braće evo i bećara svi su redom s Bune kod Mostara”.

Potom je slijedila ganga iz Rakitna, Jara, Ledinca, Gruda, Dužica, Grabove Drage, diple, ženski bećarac s Blata …

Voditelj programa bio je Marinko Mikulić, a druženje je uz okrijepu koju su priredili organizatori nastavljeno do kasnih noćnih sata, priopćili su organizatori.

foto: Ante Boras

tekst: jabuka.tv