DAN SJEĆANJA u Cimu, Ilićima i Rudniku
16. veljače 2020. u 8.00, 9.15 i 10.30 sati. U skladu s misnom molitvom: ‘MI IH NE MOŽEMO I NE ŽELIMO ZABORAVITI, MOLIMO TEBE GOSPODINE, NE ZABORAVI IH NI TI’, već niz godina u organizaciji MISIJE FRAMOST, u našim franjevačkim centrima u Mostaru izvan Samostana, sv. Ante-Cim, sv. Franjo-Ilići i sv. Barbara-Rudnik, svake godine, u nedjelju koja je najbliža 14. veljače, kad su pobijeni franjevci u Mostaru i mnogi iz puka i naroda, slavimo sv. mise i prisjećamo se na ona teška i krvava vremena kad su pobijeni ne samo mostarski i hercegovački franjevci, već i deseci tisuća puka i naroda koji su u tom vremenu pali i krv svoju prolili. Ove godine je 75-ta obljetnica njihova stradavanja.

Dugo je vremena trebalo proći a da se navedenih žrtava mognemo javno i otvoreno spominjati i čast im i poštovanje iskazivati. Svake godine je sve više onih koji se pridružuju u molitvi i razumijevanju. U našim centrima su i fotografije naših poginulih branitelja iz posljednjeg rata, koje također uključujemo u naše komemoriranje i iskreno Boga molimo i zaklinjemo da se više nikad i nikome ne dogode pogromi koji su dio naše krvave povijesti i našega narodnog bića.

Sv. mise će pjesmom uveličati naš mješoviti zbor ‘Sv. Ante ’39.’, a nakon mise goruće svijeće i cvijeće bit će odneseno i položeno pred spomenicima našim poginulima i stradalima.

Pokoj vječni daruj im Gospodine. Počivali u miru Božjem.

/Misija FRAMOST/