Najavljujemo: DAN SJEĆANJA

14. veljače 2020. | Duhovna skrb

DAN SJEĆANJA u Cimu, Ilićima i Rudniku
16. veljače 2020. u 8.00, 9.15 i 10.30 sati. U skladu s misnom molitvom: ‘MI IH NE MOŽEMO I NE ŽELIMO ZABORAVITI, MOLIMO TEBE GOSPODINE, NE ZABORAVI IH NI TI’, već niz godina u organizaciji MISIJE FRAMOST, u našim franjevačkim centrima u Mostaru izvan Samostana, sv. Ante-Cim, sv. Franjo-Ilići i sv. Barbara-Rudnik, svake godine, u nedjelju koja je najbliža 14. veljače, kad su pobijeni franjevci u Mostaru i mnogi iz puka i naroda, slavimo sv. mise i prisjećamo se na ona teška i krvava vremena kad su pobijeni ne samo mostarski i hercegovački franjevci, već i deseci tisuća puka i naroda koji su u tom vremenu pali i krv svoju prolili. Ove godine je 75-ta obljetnica njihova stradavanja.

Dugo je vremena trebalo proći a da se navedenih žrtava mognemo javno i otvoreno spominjati i čast im i poštovanje iskazivati. Svake godine je sve više onih koji se pridružuju u molitvi i razumijevanju. U našim centrima su i fotografije naših poginulih branitelja iz posljednjeg rata, koje također uključujemo u naše komemoriranje i iskreno Boga molimo i zaklinjemo da se više nikad i nikome ne dogode pogromi koji su dio naše krvave povijesti i našega narodnog bića.

Sv. mise će pjesmom uveličati naš mješoviti zbor ‘Sv. Ante ’39.’, a nakon mise goruće svijeće i cvijeće bit će odneseno i položeno pred spomenicima našim poginulima i stradalima.

Pokoj vječni daruj im Gospodine. Počivali u miru Božjem.

/Misija FRAMOST/

Osmrtnica.ba banner Hercegovackiportal.com banner Grude.com banner Radio-medjugorje.com banner Brotnjo.info banner

Misao tjedna

“Iskustvo nas uči da cijenimo one rijetke ljude koji nas štuju zbog onoga što jesmo…” (Gail Godwin)

“Od kakve nam je pomoći netko kome se možemo obratiti samo biranim riječima?” (Elizabeth Bibesco)