Danas je svečano proslavljen sv. Franjo Asiški u našoj crkvi sv. Franje u Ilićima. Svečanost je otpočela u 10.30 sati svečanim mimohodom svih dobnih skupina i staleža.Pred spomenikom na platou crkve iskazano je poštovanje poginulim i stradalim mještanima. Položena je ikebana i upaljene su svijeće. Potom se nastavio mimohod pjevajući litanije svečeve i služena je sv. misa. Misu je predslavio i prigodnu riječ uputionaš domaći fratar fra Luka.

Brojni su članovi naše Žive crkve uzeli udjela u proslavi:Kip su nosili: Zdenko Kožul, Mladen Bošnjak, Bruno Markotić, Tomislav Bubalo, križ Dragan Bošnjak. Kip su pratile, svečano odjevene u narodne nošnje: članice i članovi pjevačkog i folklornog društva Sv. Ante-Cim, po dvije djevojke odjevene u svaku od narodnih hrvatskih nošnji. Prelijepa scena u koloni i oko kipa sv. Franje.

Križ procesijski i barjake sv. Franje i crkve sv. Franje, 100 godišnje crkve Vrela Radobolje i nacionalni stijeg nosili su: Smiljan Buli Stojčić, Branko Drežnjak, Darko Glibo-Marojević, Mile Ćurić, Miroslav i Vjeko Zovko, Janko Kožul, Ivano i Josip Stojčić, Joško Zelenika i Ivan Bošnjak Budin.Ikebanu s posvetnom lentom, koja je dar Jage Lovrića i svijeće upaljene nosili su i položili pred spomenikom: Dragica Markotić, Ivana Bubalo i djeca i mladi.

Misno pjevanje animirali su udruženi pjevači: mješovitog zbora sv. Ante “39” zbora mladih crkve sv. Franje i članovi folklornog ansambla sv. Ante. Voditeljice zborova su bile prof. Silvia Vukojević i Marija Soldo.Solistice su bile Josipa Medić, Klara Zovko, Marijana Čuljak i Katarina Tomić. Misna čitanja čitali su prof. Anamarija Vukojević i Stanko Bošnjak. Molitve vjernika predmolile su Ema i Ivana Zovko.

Dvoranu su pripremili i uštipke pekli uz Dragana Bošnjaka još i Radmila Bošnjak, Zdravka Džidić, Tereza Bošnjak i drugi pomagači. Drugi dio hrane i pića /vina i sokova i kolača/ pridodale su dobre duše naše žive crkve.Pred sam blagdan sv. Franje služene su svete mise kroz tri dana, trodnevna priprava za proslavu sv. Franje. Svima hvala lijepa koji su se ugradili u ovo prelijepo slavlje i veselje naše žive crkve sv. Franje u Ilićima i naše Misije Framost.

https://www.facebook.com/bratovstina.framost/photos/pcb.3131041237022858/3130997077027274

foto: Budimir Bošnjak i Ante Boras

/Misija FRAMOST/