Dragi zajedničari naše duhovno-kulturne Misije FRAMOST iz Mostara!

Početkom siječnja 2021. (točnije 3.1. i nekoliko narednih dana) naša se Misija Framost uključila u humanitarnu akciju prikupljanja novca za potrebe stradalih u potresu u Republici Hrvatskoj. Potres je pokazao svu razornu moć i ljudsku nemoć te ranjivost, isto tako i ljudsku spremnost pomoći stradalima. Tako je i naša Misija FRAMOST prikupila 19.500 KN koje smo uplatili potrebitima u Petrinji.

Ovim putem, u ime svekolikog Zajedništva naše Misije Framost iz Mostara, voditelja Misije fra Luke Marića, čelnih osoba Misije Framost te volontera koji su se svojski zauzeli u toj akciji, srdačno zahvaljujemo svim sudjelovateljima u navedenoj humanitarnoj akciji. Bog svima bio plaća i nagrada za spremnost i iskazanu ljubav.

KOME SMO UPLATILI NOVČANI IZNOS?

Naša Misija FRAMOST stupila je u kontakt s osobama koje su nam pomogle doći do konkretnih obitelji i zajednica koje su stradale u  potresu. Tako smo došli u kontakt s vjeroučiteljicom u Petrinji, Antonijom Ivančan. Već u prvom javljanju i telefonskom razgovoru zaključili smo da je navedena osoba pouzdana i uvjerljiva. Fotografije i priče ljudi iz Petrinje koje vam donosimo pisala je upravo Antonija. Na pitanje kako i njoj samoj možemo pomoći rekla je kako njezina kuća nije toliko stradala te da ima potrebitijih od nje. Među njima su i njezini učenici koje je, ovo vrijeme korone, a sada i potresa, fizički udaljilo, ali ne i duhovno uništilo. Uplaćeni iznos od 15 tisuća kuna Antonija će podijeliti upravo ovim obiteljima čije priče dijelimo s vama. Svima njima želimo obilje Božjeg blagoslova i snage, a oni nama uzvraćaju iskrenom zahvalom za učinjeno djelo pomoći.

ŽUPA SVETOG  NIKOLE I VIDA – ŽAŽINA

Preostali dio novca kojeg je prikupila naša Misija odlučili smo uplatiti na račun Župe svetog Nikole i Vida u Žažini gdje smo u kontaktu sa župnikom vlč. Ilijom Piličićem koji će taj iznos od 4.500 KN uručiti gospođi čiji je muž bio orguljaš i koji je poginuo dok je zaštićivao orgulje u njihovoj crkvi. Cijela ta župa je mnogo stradala. Brojne kuće su za rušenje i osim novčane pomoći tim ljudima je potrebna topla ljudska riječ te zagrljaj koji krijepi dušu i srce.

Stoga, još jedanput se svima od srca zahvaljujemo na donacijama. Ukoliko netko želi još ili na još koji način pomoći ovim obiteljima, osim financijski, spremni smo vam dati njihove podatke i kontakte.

/Misija FRAMOST/

Budimir Bošnjak, predsjednik

Marinko Jurić, dopredsjednik