Crkva danas slavi sv. Viktora koji je 303. godine podnio mučeništvo jer je odbio žrtvovati poganskim idolima. Rođen je u Mauritaniji u Maroku.Dok je bio vojnik u carskoj vojsci postao je kršćanin i kada je prema naredbi cara Maksimijana trebao žrtvovati idolima, on to nije učinio nego se odrekao vojničke službe i vratio je oružje. Potom su ga odveli u mjesto Lodi kraj Milana gdje mu je mačem odrubljena glava.

Prema Grguru Tourskom, franačkom povjesničaru i teološkom piscu (538. ili 539. – 594.), oko groba sv. Viktora su se dogodila mnoga čuda, te je na tom mjestu sagrađena crkva. Njegovo štovanje naročito je unaprijedio sv. Ambrozije, biskup Milana u četvrtom stoljeću; bile su mu posvećene brojne crkve u samom gradu te širom Milanske biskupije i okolice. Zaštitnik je zatvorenika i prognanika.

Danas je i blažena Franciska Ulrika Nisch, prva blaženica iz Družbe sestara Svetoga Križa. Nije bila njihova utemeljiteljica, nego skromna sestra kuharica koja je, radeći u kuhinji, činila mnoga dobra, vjerno služeći Gospodinu. Rođena je 18. rujna 1882. godine u Švapskoj, u biskupiji Rottenburg-Stuttgart. Budući da su roditelji imali mnogo djece, Francisku je uzela i odgajala baka, pa je zarana stekla vrlo dobar odgoj i pouku u vjeri.

Sa 16 godina otišla je raditi kod ujaka kao sluškinja, no to ozračje nije pogodovalo njezinom religioznom raspoloženju. Tamo se i razboljela pa su je otpremili u bolnicu. U bolnici se upoznala sa sestrama Sv. Križa koje je odmah zavoljela te im se, kad je ozdravila, zaželjela pridružiti. Tako je 1904. primljena u zajednicu i prošla redovitu formaciju. U travnju 1907. položila je prve redovničke zavjete i nakon toga je počeo njezin život služenja u kuhinji u kojem je pokazala zrelost do junačke kreposti. Dokaz je to da se čovjek može posvetiti na svakom mjestu.

Teški napori oslabili su njezino ionako slabo tijelo, pa je oboljela od tuberkuloze, zbog čega su je opet morali hospitalizirati. Umrla je u dobi od 30 godine, na današnji dan 1913. godine. Njezin je grob postao cilj hodočašća, a glas o njenoj svetosti širio se sve više. Blaženom je proglašena 1. studenoga 1987. godine.