DANAS JE 13-ta NEDJELJA KROZ GODINU, 27. lipnja 2021.

  • SVETE MISE NAŠE FRANJEVAČKE MISIJE, FRAMOST, u narednom tjednu, su uobičajenim redom kroz tjedan …

NAŠI POKOJNICI U OVOM TJEDNU – ISPRAĆENI U VJEČNOST:

  • Drago Zovko, 1939., pokopan u Cimu kod sv. Ante

Pokoj vječni daruj mu Gospodine… Iskrena sućut svim ožalošćenima.

  • Danas je Blagoslov polja na Galcu u 11.30 sati.
  • DOBRO BI BILO da u prigodama misa na groblju stupite u kontakt s Odborom grobljanskim i udijelite im svoju obveznu pristojbu za održavanje groblja. To je naša obveza i dužnost. Na taj način omogućujemo uredno funkcioniranje kako ukopa tako isto održavanje groblja. Unaprijed hvala svima.
  • NEDJELJNE MISE, tijekom ljeta, U NAŠIM FRANJEVAČKIM SREDIŠTIMA su: u sv. Barbari u 8.00, u sv. Franji u 9.00, u sv. Anti u 10.00 i u Miljkovićima večernja u 19.00 sati.

U NAREDNOM TJEDNU SU NAŠI SLIJEDEĆI SUSRETI

  • U utorak je Petrovdan – apostolski prvaci sv. Petar i sv. Pavao. Zaštitnici naše Matice – franjevačkog samostana i franjevačke samostanske crkve u Mostaru. Na Petrovdan svi putovi vode upravo onamo gdje je večernja sv. Misa – središnja misa. Tko se god može uputiti u naš samostan i samostansku franjevačku crkvu u Mostaru toplo preporučamo. U Centru sv. Ante-Cim je misa u 19.00 sati za sve one koji su upućeni na naše franjevačko zajedništvo izvan Samostana.
  • Također je svečano na uočnicu svetih Petra i Pavla na povijesnom lokalitetu Krstivode na Dobrom Selu u župi Ploče Tepčići gdje je ‘odstarina’ svetište apostolskih prvaka za cijelo Brotnjo, ali i puno dalje i šire. Naime, svake godine bude ondje i svečano i skromno i lijepo i za dušu i za oko. Ondje se dozna i za povijesnu rijetkost blagoslovljene vode u čatrnji koju bi putujući fratar blagoslovio, a okolni žitelji Brotnja, dijela Dalmacije i drugih krajeva zahvatali i nosili i za sebe i za svoje blago… Na tom lokalitetu je bila i nekadašnja fratarska nastanba, fratarska kuća, gdje se sve do danas čuva znamen o tome.
  • U nedjelju po Petrovdanu, 4. srpnja je tradicionalna Misa na misištu Bile, visoravni između Goranaca, Gornjeg Graca, Grabove Drage i Pologa… Sve otpočinje u 11.30 sati. Ondje fratri sa svojim pukom najprije obave BLAGOSLOV POLJA podsjećajući kako se to u davna vremena činilo. Zazovu Božji blagoslov na sve prostore koji se s visoravni Bile mogu stimati i nazreti, na sve ljude i žitelje, na irade i polja, nakon čega uslijedi sv. Misa. Poslije mise je mali predah dok se objeduje, a nakon objeda se ponovo puk približava Misištu i onda neko vrijeme svi ostanu u kolanju, pjevanju i nadpjevavanju… Sve to ima svoju draž i danas kao i u nekadašnja vremena. I danas ljudi, neopterećeni bilo kakvim terminima, rado se zapute na Bile i odmore dušu i ispune srce pozitivnim, lijepim i starinskim stilom i načinom slavljenja Boga i međusobnog druženja.
  • U PETAK, 25.lipnja, je bila OBLJETNICA GOSPINIH UKAZANJA U MEĐUGORJU; 40-ta obljetnica. Ove godine se i naša vjernička skupina, naša MISIJA FRAMOST, onamo zaputila u povodu 40-te obljetnice Gospinih ukazanja i pod geslom MAJKO, HVALA TI, obavila svoj zavjet zajedno sa župljanima župe Čapljina i fratrima iz Čapljine. U tijeku hodočašća svratili smo se i u crkvu sv. Ivana Krstitelja u Miljkovićima i kratki predah napravili. I to je doprinijelo sadržajnom putu i našem putovanju, na čemu smo Bogu zahvalni.
  • U nedjelju su mise u našim centrima kao svake nedjelje po ljetnom rasporedu…
  • Na stolu za tisak, već na Petrovdan uvečer, možete uzeti novi broj našeg LISTIĆA FRAMOST. Uzmite ga i čitajte, ponesite ga i drugima.

/Misija FRAMOST/