BILI SMO SUDIONICI SAJMA VINA U FRANJEVAČKOM CENTRU SV. NIKOLA TAVELIĆ NA BUNI

15. prosinca 2021.

U utorak večer je u organizaciji bratovštine sv. Nikole Tavelića na Buni održan 15. po redu “Sajam vina -Buna 2021”.

 U sklopu manifestacije “Lijepa li si”, Bratovština sv. Nikole Tavelića Buna-Mostar i Župa Blagaj, organizirali su manifestaciju pod nazivom Sajam vina.

Ovo je petnaesti put da se sajam organizira u prostorijama Bratovštine u dvorani “TAVELIĆ” na Buni.

Nakon sv. Mise koju je predvodio fra Stanko Pavlović, u koncelebraciji s fra Milom Vlašićem uslijedilo je otvaranje Sajma, kušanje mladih vina te večera koju su pripremili članovi Bratovštine.

Moderator Sajma vina bio je fra Mile Vlašić. “Vraćamo se u staro normalno, a 15. Sajam vina je prilika da još jednom kažemo: Bože, hvala ti! Dragi prijatelji, hvala vama koji održavate ovu tradiciju, našoj Bratovštini koja slavi 20. obljetnicu postojanja. Hvala vam da se nastavi ovo dobro i plemenito što radite, i u danima koji dolaze” – poručio je fra Mile.

Tijekom večere proglašeni su ovogodišnji pobjednici Sajma, a uručene su i zahvalnice svim učesnicima. Na ovogodišnjem 15. Sajmu vina posjetitelji su mogli nabaviti i prigodne suvenire: gravirane čaše za vino i kalendare za 2022. godinu.

Cilj Sajma vina na Buni je promocija domaćih autohtonih vina i obiteljskoga vinarstva, koje ima dugu tradiciju na ovim prostorima, te edukacija mladih vinara.

Snimku možete pogledati na Hercegovačkom portalu koji je medijski pokrovitelj Sajma vina, te je uživo prenosio. Svetu Misu, otvaranje Sajama i proglašenje pobjednika.

U glazbenom djelu programa nastupila je klapa Katarina Buna koja nosi ime po kraljici Katarini, djeluje pri Bratovštini već 13 godina i iza sebe ima brojne nastupe.

Fra Mile Vlašić je prije proglašenja pobjednika kazao da je čak 87 vina bilo na ovogodišnjoj manifestaciji, što je najveći broj prijavljenih vina ikad.

U kategoriji crnih vina: Prvi je Mario Stojčić, drugi Bruno Dankić, a treći Ilija Volarić.

U kategoriji bijeli vina: Prvi je Radoslav Bošnjak, drugi Leo Topić, a treći Ivan Planinić.

Tekst: Hercegovački portal

Foto: Ante Boras

/Misija FRAMOST/