Društvo hrvatskih književnika Herceg Bosne, u suradnji sa Studijem hrvatskoga jezika i književnosti Filozofskoga fakulteta Sveučilišta u Mostaru, organiziralo je šesnaesti Ikavski skup.

U prvom dijelu skupa nazvanom „Filološki pogledi“ četvero autora govorili su o ikavici u različitim kontekstima. Tako je Ante Kraljević, autor Ričnika zapadnoercegovačkoga govora, pročitao ulomak iz svoje za tisak pripremljene knjige “Ganga – osebujno pučko pivanje”. Radica Leko, u svom izlaganju naslovljenu “Ikavica naša zaboravljena“, govorila je o zborniku “Reka san ti” u kojem su objavljeni radovi s “Večeri ikavice” koje svake godine od 2014. organizira posuška podružnica HKD Napredak, nastojeći tako oživjeti i čuvati ikavicu te potaknuti književno stvaralaštvo na zavičajnom govoru.

Studenti mostarskog Filozofskog fakulteta Irena Granić i Ivan Dugandžić prezentirali su rad o osobitostima natpisa na stećcima. U drugom dijelu večeri, nazvanom „Književni prinosi“, svoje radove pisane ikavicom čitali su članovi Društvo hrvatskih književnika Herceg Bosne Radica Leko, Iva Bagarić, Miljenka Koštro, Marina Alerić-Bebić i Srećko Marijanović.

U okviru dijela programa „Etnološka prisutnost“ izvorne napjeve izvele su članica HKUD Sveti Ante – Cim Nevenke Ćubela, Stoje Pehar i Dijane Šunjić, . Voditelj šesnaestoga Ikavskoga skupa bio je prof. dr. sc. Antun Lučić s Filozofskoga fakulteta Sveučilišta u Mostaru, priopćeno je iz Društva hrvatskih književnika Herceg Bosne.