PRVI SAJAM ĆUPTERA U ŽUPI PLOČE-TEPČIĆI 2019

U organizaciji Društva „Ante“ Tepčići-Čitluk u utorak 8. studenog održava se 4. Sajam ćuptera koji će biti natjecateljskog karaktera, a za najbolji ćupteri osigurane su i prigodne nagrade.

Svi zainteresirani za sudjelovanje u natjecateljskom dijelu trebaju se prijaviti najkasnije do nedjelje (6. 11. 2022.) i dostaviti barem jedan primjerak ćuptera.

Osim natjecateljskog, sajam je i prodajnog karaktera, tako da će izlagači imati prigodu ponuditi na prodaju a posjetitelji kupiti ćupter i ponijeti sa sobom.

16.00 sati susret s izlagačima, razgledanje izloženih ćuptera i mogućnost kupnje proizvoda.

18.00 sati sv. Misa u župnoj crkvi sv. Ante Padovanskog, zahvala Bogu za ovogodišnji rod i urod te molitva za sve pokojne od kojih smo naslijedili ovu lijepu tradiciju.

19.00 sati službeno otvorenje sajma, proglašenje pobjednika, kulturno-zabavni program s posebnim gostima te večera uz tradicionalna jela i pića.

Prije 4 godine (2019.) započeli smo ovaj sajam sa sloganom „Tradicija na stolu – u ustima slast“ želeći sačuvati od zaborava i izumiranja ovu, još uvijek živu, tradiciju našega naroda u Hercegovini, a posebno Brotnju.

Ćupter je kroz vremena bio glavna slastica na stolovima naših obitelji, pripreman stručno, s punon ljubavi i brige prema ljubiteljima slastice, posebno za djecu. Ćupter su, osim djece, s jednakom radošću uzimali i mladi i odrasli, jednako muški kao i ženske.

Radujemo se da smo kroz ove 4 godine uspjeli okupiti značajan broj onih koji prave/proizvode ćupter. Taj broj je u stalnom porastu. Ove godine imat ćemo izlagače i iz Republike Hrvatske.

Cilj nam je da ovaj sajam postane uistinu značajan i prepoznatljiv događaj u koji će biti uključen što veći broj izlagača i posjetitelja.

Hercegovački portal je medijski pokrovitelj Sajama

U glazbenom dijelu programu nastupit će:

Ženski zbor i muška pjevačka skupina Društva „Sv. Ante“ – Tepčići

HKUD „Didak“ – Gradnići

HKUD „Sv. Marko“ – Vionica

HKUD „Brotnjo“ – Čitluk

HKUD „Sv. Ante“ Cim-Mostar

Hrvatska pjevačka skupina „Složni bećari“ – Čitluk i dr.

Kontakt broj za prijave je 063 994 777 (Mario Doko)

Ulaz je slobodan.

Dobro došli!

Hercegovački portal