Najbolji prirodni zaslađivač čaja je med, no pitanje glasi kako ga prenijeti iz staklenke u šalicu s čajem? Naime, sporna je tvrdnja kako se med ne smije uzimati metalnom žlicom jer u reakciji s medom djeluje loše na zdravlje. Je li to samo marketinški mit ili istina?

Istina je da postoji štetna reakcija između meda i površine metalne žlice zbog ph vrijednosti. No vrijeme koje je med u dodiru sa žlicom prekratko je da se dogodi ikakva reakcija. Obično se radi o dvije do pet sekundi, što je nedovoljno za djelovanje.

Stoga je tvrdnja da se med ne smije uzimati metalnom žlicom mit, a istina je jednostavna: materijal od kojeg je žlica za med nije od nikakve važnosti za naše zdravlje.

Prilikom konzumiranja meda ne treba paziti na vrstu žlice kojom ga uzimamo, nego je potrebno uzeti u obzir da med ne uzimamo samostalno. Poslije konzumiranja potrebno je popiti čašu vode ili pojesti nešto kako bi se lakše razgradio u organizmu. Isto tako je i težak za organizam pa se ne treba pretjerivati s uzimanjem meda, prenosi portal brotnjo.info.