Utorak po utorak, pobožnost po pobožnost, i tako dođe i utorak 06. lipnja, 2023. godine – treći dan devetnice i trinaesti, posljednji, utorak i večer pobožnosti ”Trinaest utoraka” Sv. Anti.

Sveto misno slavlje i pobožnost predvodio je, kao i svih prethodnih utoraka, fra Luka Marić, uz koncelebraciju fra Stanka Pavlovića, a pjesmom propratila i uzveličala ženska Pjevačka skupina HKUD Sv. Ante – Cim.

Maja, Ivona, Jelena, Julijana, Danka, Ivana, Katarina i Brigita višegodišnje su članice folklorne skupine našeg Društva, a u Pjevačku skupinu okupila ih je, kako to i same vole kazati i naglasiti, velika i iskrena ljubav prije svega, te poštovanje prema tradicijskoj i folklornoj pjesmi i žarka želja o očuvanju iste. Do nastanka Pjevačke skupine došlo je spontano upravo tijekom intenzivnih priprema za proslavu 150 godina postojanja i 30 godina od obnove Društva, početkom ožujka prošle 2022. godine. Pjevaju tradicionalne folklorne napjeve Hercegovine, a sudjelujući na raznim seminarima, repertoar su proširile i na područje Hrvatske – Dalmaciju, Istru, Kordun, Zlarin… i već se mogu pohvaliti brojnim i uspješnim nastupima na vrlo prestižnim i značajnim smotrama folklora, raznim kulturno umjetničkim manifestacijama i natjecanjima.

Želimo im puno uspjeha i ustrajnosti u tome što rade i vole, i HVALA na radosti i ljepoti koje su donijele u ovo misno slavlje.

Hvala i svim gostujućim pjevačima, pjevačkim skupinama, klapama, zborovima, našoj dragoj Luciji Hrstić i našem velikom mješovitom pjevačkom zboru ”Sv. Ante ’39” što su to isto činili kroz prethodne večeri pobožnosti Sv. Anti i na najljepši način, svojom pjesmom Boga hvalili i slavili.

Hvala i Vama dragi vjernički puče koji ste se zavjetovali, postili i redovito i u velikom broju pohodili pobožnosti Sv. Anti.

Hvala svima koji su na bilo način pridonijeli svečanosti pobožnosti i priprave za nadolazeću proslavu i blagdan našeg zaštitnika i omiljenog sveca cijeloga svijeta – Sv. Ante Padovanskog.

U posljednjem smo tjednu pripreme. Do uočnice, 12. lipnja, i samog blagdana, 13. lipnja, preostalo je 6 dana devetnice Sv. Anti, koja se redovito slavi u našem franjevačkom centru – crkvi Sv. Ante u Cimu. Kroz te dane nastavimo Boga slaviti, za darovane milosti zahvaljivati, i svoje molitve i prošnje Sv. Anti upućivati.

Sveti Ante, pogledaj na nas, na naše potrebe , brige, probleme, nevolje, bolesti, strepnje… MOLI ZA NAS  i od zla svakoga brani i štiti nas.

U galeriji donosimo fotografije sa sinoćnjeg misnog slavlja.

 

Foto: Ante Boras

 

/Misija FRAMOST/