30 godina misništva fra Mile Vlašića

Jučer, 19. lipnja, naš dragi fra Mile Vlašić proslavio je veliki jubilej – 30 godina misništva i svećeništva. U tu prigodu vjernički puk je svom omiljenom fratru priredio prigodnu proslavu na platou iza područne škole u Trebižatu.

Fra Mile Vlašić teološke studije je završio u Londonu a za svećenika franjevca je zaređen 7. veljače 1993. godine u New Yorku, u Americi, zajedno s fra Antom Ivankovićem i sadašnjim provincijalom Hercegovačke franjevačke provincije fra Jozom Grbešom.

Veliki čovjek prije svega i intelektualac, istinski propovjednik i navjestitelj evanđelja; istinski svjedok i primjer predanja pozivu, življenju i svjedočenju vjere u Isusa Krista; vedra i topla duha koji okuplja i nadahnjuje, velika osmjeha koji razmiče sive oblake… i do sutra bismo mogli govoriti samo u superlativima i nizati hvalospjeve o našem jedinstvenom i neponovljivom fra Mili, omiljenom nam fratru, kojem je dragi Bog na prvome mjestu a onda istina za koju se gorljivo bori i zalaže sve ove godine.

Dragi fra Mile… ti ništa drugo nisi mogao biti nego to što upravo jesi – istinski Isusov sljedbenik i sljedbenik sv. Franje Asiškog. Na ovom ti jubileju iskreno čestitamo. Dragi Bog ti podario zdravlja i snage da nastaviš svjedočiti njegovu vjeru i biti mu na slavu a svom vjerničkom puku na radost još mnoge godine.

Misija FRAMOST 

Foto: Župa sv. Franje Asiškog – Čapljina

 

/Misija FRAMOST/