U sklopu 7. Međunarodnog seminara klasične glazbe ARDEA 2023, koji se odvijao u Centru za obrazovanje i kulturu “Akademija” Čapljina, večeras se u Čapljini u crkvi sv. Franje Asiškog održao Završni koncert sudionika seminara za violinu.

Čak dvadeset i dvoje mladih glazbenika iz cijele Bosne i Hercegovine, Hrvatske, ali i ostatka Europe imali su priliku surađivati s glasovitim violinistima i pedagozima poput profesora Gorana Končara, Hrvatska te profesorica Evgenie Epshtein, Izrael / Hrvatska i Irene Vučić, Bosna i Hercegovina.

U iscrpnom sedmodnevnom radu polaznici su, pod mentorstvima svojih profesora, produbljivali znanja i oštrili svoje izvodilačke vještine te tako radili na postizanju što većeg virtuoziteta i što bolje interpretacije.

Večerašnji koncert čini svojevrsnu krunu njihova boravka i rada u Čapljini na 7. Međunarodnom seminaru klasične glazbe ARDEA 2023.

Mentori: Evgenia Epshtein, profesor; Irena Vučić, profesor; Goran Končar, profesor.

Klavirska suradnja:  Ivan Bratoš, profesor; Silvia Vukojević, profesor.

Više na: Čapljina: Završni koncert polaznika 7. Međunarodnog Masterclassa klasične glazbe ARDEA 2023. | Hercegovački portal (hercegovackiportal.com)

Iskrene čestitke svim sudionicima seminara i večerašnjim izvođačima, profesorima i suradnicima !!

/Misija FRAMOST/