U nedjelju, 16. srpnja, na platou Hrvatskog doma Herceg Stjepana Kosače u Mostaru svečano je otvoreno 20. FIPS-Mouche Cortland Svjetsko prvenstvo u mušičarenju za juniore.

Organizatori natjecanja su Sportsko ribolovni savez Bosne i Hercegovine i Udruženje sportskih ribolovaca ”Neretva 1933” iz Mostara, uz potporu brojnih sponzora i suradnika, te Ministarstva kulture i sporta Federacije Bosne i Hercegovine, Vlade Hercegovačko-neretvanske županije, Grada Mostara i Omladinskog kluba ‘Novi val’ iz Blagaja.

Za 20. FIPS-Mouche Cortland Svjetsko prvenstvo u mušičarenju za mlade, koje se održava od 16. do 23. srpnja na rijeci Buni i na Mostarskom jezeru, prijavljeno je stotinjak natjecatelja i gostiju iz 13 nacionalnih timova: SAD, Finske, Španjolske, Francuske, Poljske, Slovenije, Irske, Južne Afrike, Češke, Slovačke, Hrvatske, Crne Gore i Bosne i Hercegovine.

Uz predstavljanje natjecateljskih reprezentacija, dio prigodnog programa službenog otvaranja prvenstva bio je rezerviran i za predstavljanje naše kulture, tradicije i običaja. Izvedbom koreografije Zapadne Hercegovine, ta čast pripala je Pripremnom ansamblu i Izvornoj skupini HKUD ”Sv. Ante – Cim”.

Organizatorima se iskreno zahvaljujemo na pozivu, a natjecateljima i učesnicima prvenstva želimo puno uspjeha!!

Foto: Budimir Bošnjak

/Misija FRAMOST/