Na platou Kampusa Sveučilišta u Mostaru, sinoć, utorak 18. srpnja, upriličena je prva večer prvog humanitarnog festivala u Mostaru – ”Gledaj srcem”.

Festival je koncipiran na dvije različite večeri i posvećen je ljubavi, humanosti i očuvanju naše predivne baštine, a sve u organizaciji Nives Nikolić i Udruge ”Gledaj srcem” koju vodi Mateja Lovrić.

“Gledaj srcem” festival je i posebne humanitarne dimenzije. Ulaz je besplatan, ali sav prihod od tombola i prodaje hrane i pića namijenjem je za potrebite.

Sinoćnja prva večer festivala bila je posvećena hercegovačkim običajima i tradiciji. Svi dragi ljudi koji su svojim dolaskom podržali ovaj plemeniti projekt mogli su uživati u izvedbama poznatih hercegovačkih pjesama, te u nastupima folklornih skupina i u njihovim koreografijama koje prikazuju naše korijene, tradiciju i naslijeđe.

Svoj skromni doprinos učešćem na ovom festivalu dali su i članovi našeg HKUD ”Sv. Ante – Cim”. S koreografijom Zapadne Hercegovine nastupio je Pripremni folklorni ansambl i Izvorna skupina; te Zlatovez – sekcija Društva koja će i večeras biti dijelom ove prekrasne priče i predstaviti radove marljivih i zlatnih ruku svojih članica.

Kako već i rekosmo, festival je koncipiran u dvije večeri. Večeras druga večer festivala, po prvi put, u Mostar donosi ljetni Dječji karneval. ”Dovedite svoje najmlađe i uživajte u predivnom dječjem karnevalu. Djeca će imati priliku pokazati svoju kreativnost i maštovitost kroz različite kostime i šarene maske. Bit će tu mnogo smijeha, igre, plesa i veselja. Neka se dječja radost širi festivalom i donese osmijehe na sva lica.“, poručuju organizatori festivala.

Želja organizatora je da ovaj festival postane tradicija.

GLEDAJMO SRCEM!! …i budimo im podrška!!

Odazovimo se njihovu pozivu i večeras i pomozimo one kojima je pomoć najpotrebitija!!

 

Foto: Kristina Pehar i Petra Bošnjak

/Misija FRAMOST/