U Pastoralnom centru sv. Leopolda Bogdana Mandića u kanadskom Londonu u utorak 18. srpnja održana je tribina ”Kako se bolje međusobno razumjeti?”. Gost predavač bio je prof. dr. fra Iko Skoko, izvijestila je Informativna katolička agencija.

U prvom dijelu predavanja fra Iko je govorio o važnosti četiri tipa odnosa u životu svake osobe: odnosa s Bogom, sa samim sobom, s drugim osobama i s okolinom. U drugom dijelu govorio je o interpersonalnoj komunikaciji koja može pomoći izgrađivati odnose i razumijevanje s drugim. Otvorenost je temelj razumijevanja i povjerenja. Zaključio je predavanje riječima: ”Onaj koji uvijek krivi i optužuje drugoga za svoje neuspjehe i nerazumijevanja stvara u sebi gorčinu i pretvara se u osobu koja na kraju krivi sudbinu kako joj je za sve kriva u životu.”

Slušatelji su postavljali pitanja koja su se uglavnom odnosila na nesporazume i konflikte na radnim mjestima. Predavač je odgovorio kako je važno znati odgoditi reakciju. Odgađanje reakcije ne znači slabost i popuštanje. Treba potražiti pogodan trenutak kad će se iznijeti problem i podijeliti svoje razmišljanje.

 

Tekst i foto: /radiomarija.ba/

/Misija FRAMOST/