Udruženje katoličkih djedova i baka (Catholic Grandparents Association) poziva vas da hodočastite u Međugorje kako biste, u okviru devetnice župnom zaštitniku svetom Jakovu apostolu, pod Marijinim plaštem proslavili Treći svjetski dan djedova, baka i starijih osoba.

Ovo hodočašće održat će se sutra, u nedjelju 23. srpnja 2023. godine, pod geslom ”Od koljena do koljena dobrota je Njegova” (Lk 1, 50).

To je i tema 3. Svjetskog dana djedova, baka i starijih osoba, kojeg je izabrao Sveti Otac, i bit će obilježen sutra u cijelom svijetu.

U tu prigodu Sveti će Otac predsjedati euharistijskim bogoslužjem u Bazilici svetoga Petra te je pozvao župe, biskupije, udruge i crkvene zajednice iz cijelog svijeta da taj Dan proslave u vlastitom pastoralnom okruženju.

Ustanovljujući Svjetski dan djedova, baka i starijih osoba Papa je kazao da je veza djedova i baka s mladima vrlo uska te stoga i dijalog među njima treba biti stalan te da je vrlo važno da se bake i djedovi susreću s unucima.

Program obilježavanja ovog Dana u Međugorju počet će u 17 sati katehezom, koju će održati nadbiskup Aldo Cavalli, apostolski vizitator s posebnom ulogom za župu Međugorju. Molitva krunica bit će u 18 sati, a nakon toga, u 19 sati, bit će služena i sveta misa koju će predslaviti međugorski župnik fra Zvonimir Pavičić.

U povodu 3. Svjetskog dana djedova, baka i starijih osoba u Međugorju će biti moguće dobiti i potpuni oprost.

Najavljeni program prenosit će se izravno na valovima Radiopostaje Mir Međugorje te na YouTube kanalima Media Mir Međugorje na brojnim jezicima.

 

Izvori: /medjugorje.hr/, /radio-medjugorje.com/

/Misija FRAMOST/