Dužijanca u Mostaru posljednja je u nizu slavlja Dužijance izvan Subotice.

Bogati program Udruga bunjevačkih Hrvata ”Dužijanca”, kompletnu organizaciju i sudionike preselila je ovog vikenda u Mostar s ciljem pokazati sačuvano blago i susresti se s Bunjevcima iz raznih krajeva.

Program manifestacije otpočeo je danas u 10 sati svetom misom u crkvi Presvetog Trojstva u Blagaju, nakon čega je uslijedilo otkrivanje spomen ploče bunjevačkih Hrvata iz 1933. godine.

Večeras od 19 sati održava se tribina na temu Bunjevačke grane Hrvatskog stabla u Hrvatskoj, Srbiji i Mađarskoj te slijedi folklorna večer na Trgu hrvatskih velikana ispred Hrvatskog doma Herceg Stjepana Kosače s početkom u 21 sat.

Nedjelja, 23. srpnja, bit će obilježena svetom misom u katedrali Marije Majke Crkve s početkom u 10 sati, zatim mimohodom sudionika od katedrale do Trga u 11.30h te pozdravnim govorom i predajom kruha gradonačelniku Mostara ispred Hrvatskog doma Herceg Stjepana Kosače.

Dođite i uživajte u raznovrstnosti i bogatstvu tradicije i kulture!

DOBRO DOŠLI !!

Prijenos večerašnjeg programa manifestacije, s početkom u 21 sat, uživo možete pratiti na TV programu RTV HB te na njihovoj službenoj Facebook stranici i YouTube kanalu.

 

/Misija FRAMOST/