Kulturno ljeto u Trebižatu 2023.

Trebižat se priprema za još jedno svečano obilježavanje kulturnog ljeta 2023. i blagdana Velike Gospe, svoje zaštitnice.

Svečanosti će započeti u srijedu, 2. kolovoza, u 20:30 sati s koncertom Društva i Trebižatskom večeri. Svi mještani i posjetitelji moći će uživati u glazbenom programu i zajedničkom druženju.

Devetnica će započeti 6. kolovoza, krunica u 18:30, a sveta Misa u 19:00 u mjesnoj crkvi, pružajući vjernicima priliku za duhovno zajedništvo i molitvu.

XVI. Međunarodni susret klapa ”Trebižat 2023.” održat će se u srijedu 9. kolovoza sa početkom u 20:30 sati.

U četvrtak, 10. kolovoza, Književna večer posvećena Vladimiru Pavloviću na programu je u 20:00 sati ispred mjesne crkve. Posjetitelji će moći uživati u umjetnosti i literaturi te se upoznati s radom ovog cijenjenog autora.

U staroj školi u Trebižatu, u petak 11. kolovoza sa početkom u 20:00 sati, posjetitelji će moći da uživaju u vizualnoj ljepoti i umjetničkom izričaju kroz objektiv Kažimira Vrankića pod nazivom SLIKOPUT: Zagreb, Hercegovina, Dalmacija.

Nedjelja, 13. kolovoza, rezervirana je za posebnu Misu za Branitelje kako bi se odala počast hrabrim ljudima koji su branili domovinu.

U ponedjeljak, 14. kolovoza bit će održana Misa s blagoslovom djece, pružajući blagoslov najmlađim članovima zajednice.

Središnja svečanost obilježavanja blagdana Velike Gospe održat će se u utorak, 15. kolovoza, u 11:00 sati. Ovo posebno misno slavlje okupit će zajedno mještane i posjetitelje u jedinstvenom duhovnom i kulturnom iskustvu.

 

Izvori: / Trebizat.com/, /hercegovackiportal.com/

/Misija FRAMOST/