U sklopu manifestacije i programa obilježavanja Dana Grada Širokog Brijega, koji je započeo jučer, 11. kolovoza, polaganjem vijenaca na Trgu širokobrijeških žrtava te svečanom sjednicom Gradskog vijeća; sinoć je, s početkom u 21.00 sat, održana Večer folklora i kulturne baštine u Širokom Brijegu – ”Brijeg Široki slavno ti je ime”, posvećena izvornim tradicijskim napjevima Širokog Brijega i zapadne Hercegovine.

Uz domaćine KUD ”Ganga” Široki Brijeg, na Večeri folklora i kulturne baštine nastupile su brojne folklorne skupine, koje su predstavile izvorno narodno stvaralaštvo zapadne Hercegovine u pjesmi, plesu kao i tradicijska glazbala. Kao čuvarice tradicijske pjesme i hercegovačkih običaja, okupljenima sinoć na Trgu širokobrijeških žrtava predstavila se i ženska Izvorna skupina našeg HKUD ”Sveti Ante – Cim”.

Pri samom kraju službenog dijela večeri, uslijedila je dodjela zahvalnica svim sudionicima manifestacije, kao i sponzorima i pojedincima koji su pomogli organizaciju iste, nakon čega je nastavljeno druženje uz okrjepu i pjesmu.

Dio sinoćnjih događanja na Trgu u Širokom Brijegu donosimo u fotografijama…

Foto: Ante Boras

/Misija FRAMOST/