Foto: Panorama Široki Brijeg, www.visithercegovina.com

Program obilježavanja Dana Grada Širokog Brijega započeo je jučer, 11. kolovoza, u 10 sati polaganjem vijenaca na Trgu širokobrijeških žrtava te svečanom sjednicom Gradskog vijeća koja se održala u kinu ”Borak”.

U večernjim satima na Trgu širokobrijeških žrtava održana je ”Večer folklora i kulturne baštine”, posvećena izvornim tradicijskim napjevima Širokog Brijega i zapadne Hercegovine. Na manifestaciji su nastupile brojne folklorne skupine, među njima i Izvorna skupina našeg HKUD ”Sv. Ante – Cim”; koje su predstavile izvorno narodno stvaralaštvo zapadne Hercegovine u pjesmi, plesu kao i tradicijska glazbala.

Manifestacija i program obilježavanja Dana Širokog Brijega nastavlja se bogatim kulturno-umjetničkim, zabavnim i sportskim događanjima sve do 17. kolovoza. Najsvečanije će biti na sam Dan Grada i blagdan Velike Gospe, 15. kolovoza.

Detaljan program obilježavanja Dana Grada Širokog Brijega pogledajte na: https://www.jabuka.tv/pogledajte-program-obiljezavanja-dana-grada-sirokog-brijega/

 

/Misija FRAMOST/