Na prepunom Sportskom centru u Grudama u ponedjeljak, 21. kolovoza, utakmicom između ekipa Grude i Rama, započelo je 18. izdanje Lige Hercegovine na kojem sudjeluje 12 ekipa- pobjednika hercegovačkih općina i gradova.

Sinoć su odigrani novi susreti iz kojih su izašli i prvi polufinalisti. To su Lijeva Obala kao predstavnik Širokog Brijega i MZ Ilići kao predstavnik Mostara.

Na terenu su sinoć prvi slavili predstavnici MZ Stolac- Stolac, koji su rezultatom 3:0 porazili predstavnike Stare MZ- Neum. U strijelce su se upisali: Mladen Raguž, Darko Raguž i Matej Previšić.

Druga utakmica odigrana je između Grude Centar- Grude i Lijeve Obale- Široki Brijeg, a prolaz dalje izborila je ekipa Lijeve Obale rezultatom 6:2. Za Grude pogotke su postigli: Ivan Ćorluka i Dario Alpeza, a za Široki Brijeg: Marin Sesar (4), Vinko Zadro i Pero Ševo.

Pravi spektakl druge večeri 18. izdanja Lige Hercegovine bila je posljednja utakmica odigrana između MZ Ilići- Mostar i Međugorja- Čitluk, koja je završila uvjerljivom pobjedom Ilićana rezultatom 4:0. Strijelci pobjedničke momčadi bili su: Ivan Ljubić (2), Franjo Vrljić i Blago Bubalo.

Liga se nastavlja danas. U prvoj utakmici u 20:30 sati igraju Čapljina i Stolac, a u 21:30 Posušje i Ljubuški.

Finalna večer je u petak 25. kolovoza. Utakmica za treće mjesto igra se u 20:30 sati, a finalna u 21:30 sat.

Iskrene čestitke ekipi Ilića na izvrsnoj igri i plasmanu u polufinale!!

Čestitke upućujemo i navijačima Ilića koji su u velikom broju došli podržati i bodriti svoju momčad i svojim ponašanjem na tribinama i srdačnim navijanjem bili primjerom onoga što sport zaista treba biti i kako svoj klub iskreno voljeti i podržavati. Pohvale navijačima Ilića uputio je i načelnik općine Grude, gosp. Ljubo Grizelj.

U nastavku donosimo nekoliko fotografija sinoćnjeg sraza MZ Ilići – Međugorje, navijačke atmosvere i pobjedničkog slavlja Ilićana…

Foto: Ante Boras

/Misija FRAMOST/