U sklopu manifestacije ”Dani svetog Franje u Čapljini – 2023.” sinoć je, u dvorištu ckve sv. Franje Asiškog u Čapljni, održan 24. po redu festival duhovne glazbe ”Čapljina FEST”, pod sloganom ”Pjevamo pjesme da slavimo Boga!”.

I uistinu se pjevalo i Boga slavilo!!

Festival je okupio veliki broj mladih i ljubitelja glazbe i duhovnosti, a na pozornici su se izmjenjivali mladi pjevači i glazbeni sastavi iz različitih dijelova Hercegovine, donoseći raznovrsne glazbene stilove i interpretacije duhovnih pjesama, s posebnom emocijom i strasti slaveći Boga, i učinili ovaj događaj nezaboravnim.

Iz jednog lokalnog događaja, Čapljina FEST prerastao je u manifestaciju koja privlači posjetitelje iz cijele regije, prepoznatljiv po svojoj jedinstvenoj atmosferi i snažnoj poruci ljubavi, zajedništva i duhovnosti koju šalje mladima. Jedna od najvažnijih karakteristika ovog festivala je njegova inkluzivnost. Svi su pozvani i dobrodošli, bez obzira na vjersku pripadnost ili glazbeni stil koji preferiraju. To je prilika za promicanje tolerancije i razumijevanja među mladima, koji zajedno dijele svoje talente i vjeru.

”Čapljina Fest nije samo festival, već prilika za mlade da se izraze kroz glazbu i duhovnost. Ovdje se stvaraju posebne veze i zajedništvo koje traje i nakon festivala”, poruka je organizatora, a kako donosi Čapljinski portal – Kroz pjesmu i molitvu, mladi na Čapljina Festu nastavljaju slaviti Boga i izražavati svoju vjeru na poseban i inspirativan način. Ovaj festival ostavlja dubok utisak na sve prisutne i svakako će ostati nezaobilazan događaj u kalendaru Čapljine i šire.

Sve pohvale i čestitke organizatoru. Iskreno se radujemo ponovnom susretu i 25-om Čapljina FEST-u!!

  1. FEST i Čapljina sinoć – donosimo fotografije…

 

Foto: Ante Boras

/Misija FRAMOST/