U povodu blagdana svetog Franje, danas započinjemo trodnevicu i pripravu za proslavu patrona crkve sv. Franje u Ilićima, prema sljedećem programu:

Prvi dan trodnevnice, četvrtak 5.10., misa u 18h – za pokojnog fra Dominika Šarca i sve umrle fratre i članove franjevačkog bratstva koji su na ovim prostorima djelovali.

Drugi dan trodnevnice, petak 6.10., misa u 18h – za sve umrle žitelje ovoga kraja koji su bili naši zajedničari, prijatelji i dobročinitelji.

Treći dan trodnevnice, subota 7.10., misa u 18h – za sve žive, mlade i stare, žitelje ovog mjesta i prijatelje koji su dionici našeg franjevačkog zajedništva.

PROSLAVA SV. FRANJE I PATRONA CRKVE SV. FRANJE U ILIĆIMA, nedjelja 8.10., s početkom u 10:30h – ujedno se spominjemo i 800 godina od Potvrđenog pravila Franjevačkog reda i Prvog uprizorenja rođenja Isusa Krista (prve jaslice).

Svečanoj svetoj misi prethodit će procesija – ophod oko crkve s kipom svetog Franje, i odavanje počasti svim poginulima i stradalima ispred spomenika na platou crkve. Nakon svete mise prilika je za druženje i veselicu.

Svi ste srdačno pozvani i dobrodošli!!

 

/Misija FRAMOST/