''Kad milijun djece bude molilo krunicu, svijet će se promijeniti.'', sv. Pio iz Pietrelcine

Sutra, 18. listopada 2023., održat će se molitvena kampanja za mir i jedinstvo u cijelom svijetu, koja u isto vrijeme potiče djecu i mlade da traže pomoć i podršku u Bogu u teškim vremenima.

Međunarodna katolička pastoralna dobrotvorna organizacija i papinska zaklada „Pomoć crkvi u nevolji” (ACN International) 18. listopada i ove godine ponovno poziva župe, vrtiće, škole i obitelji da se pridruže godišnjoj molitvenoj inicijativi ”Milijun djece moli krunicu”.

I Radio Maria BiH se ponosno pridružuje toj inicijativi. Gospinu krunicu 18. listopada 2023. u 9 sati molit će dječica u mobilnom studiju RM u Livnu, dok će Gospinu krunicu u 16:15 sati moliti dječica u mostarskom studiju RM BiH.

Ujedinimo se u molitvi – pozivaju s Radio Marije.

Počeci molitvene inicijative ”Milijun djece moli krunicu” sežu u 2005. godinu kada je skupina djece viđena kako mole krunicu u lokalnom svetištu u glavnom gradu Venezuele Caracasu, a neki od odraslih koji su svjedočili prizoru podsjetili su na riječi sv. Pija iz Pietrelcine koji je jednom rekao – Kad milijun djece bude molilo krunicu, svijet će se promijeniti.”

Od tada se kampanja brzo proširila i postala svjetski fenomen.

 

Izvori: /IKA/, /jabuka.tv/

/Misija FRAMOST/