Dan molitve, posta i pokore za mir najavio je papa Franjo za petak 27. listopada.

Razlozi su strah od onoga što se događa u Palestini i Izraelu i drugim ratnim žarištima u svijetu.

Na kraju redovne opće audijencije srijedom, Papa je kazao – Broj žrtava raste, a situacija u Gazi je očajna. Molim da se poduzme sve što je moguće kako bi se izbjegla humanitarna katastrofa.

Ono što zabrinjava papu Franju jest moguće širenje sukoba dok su mnoge ratne fronte već otvorene u svijetu.

Neka oružja utihnu, neka se čuje vapaj za mir siromaha, naroda, djece. Rat ne rješava nijedan problem, već samo sije smrt i uništenje. Povećava mržnju, širi duh osvete. Rat briše budućnost, istaknuo je Papa u svom apelu na kraju opće audijencije srijedom.

Molim vas, braćo i sestre, ponovio je, nastavimo moliti za mir u svijetu, posebno u napaćenoj Ukrajini, o kojoj se više ne govori, ali gdje se drama nastavlja.

Papa je stoga odlučio proglasiti dan molitve, koji će se održati u petak , 27. listopada u Bazilici svetog Petra u 18 sati.

Poziv je također upućen braći i sestrama različitih kršćanskih vjeroispovijesti, pripadnicima drugih vjera i onima kojima je na srcu mir. Zahtjev za priređivanje sličnih inicijativa protegnut je također na sve partikularne crkve – Molim sve partikularne Crkve da u tome sudjeluju, pripremajući slične inicijative koje uključuju Božji narod, rekao je Papa, izvijestila je IKA; piše Jabuka.tv.

 

Tekst i foto: (www.jabuka.tv)

/Misija FRAMOST/