Foto: FA Matija Gubec Karlovac

Članovi HKUD ”Sv. Ante – Cim” otputovali su jutros put Karlovca, kako bi kao gostujući folklorni ansambl sudjelovali u programu cjelovečernjeg koncerta Folklornog ansambla ”Matija Gubec” u Karlovcu.

Folklorni ansambl ”Matija Gubec” već dugi niz godina pripada skupini najboljih folklornih ansambala u Hrvatskoj. Društvo je to koje njeguje tradiciju cijele Hrvatske, običaje plesa i pjesme, i već tradicionalno, u prosincu, upriličuje dva cjelovečernja koncerta. Njihovi tradicionalni godišnji koncerti uvod su u predblagdansko raspoloženje, s ciljem predstavljanja šarolikosti nacionalnog tradicijskog blaga; pjesama, plesova, narodnih nošnji, koreografija, običaja i igara.

Prvi koncert održan je sinoć, 1. prosinca, u Gradskom kazalištu ”Zorin dom”, uz goste FD Vuga i Klapu Carolo.

Drugi koncert će se održati večeras, 2. prosinca, s početkom u 20.00 sati, također u Gradskom kazalištu ”Zorin dom” u Karlovcu. Uz domaćine FA ”Matija Gubec”, nastupaju Umjetnička udruga Lepeza i HKUD ”Sv. Ante – Cim”.

Našim folklorašima neka je sretno, kao i domaćinima!!… i veliko hvala na pozivu. Na čast nam je i zadovoljstvo. Veselimo se ponovnom susretu i prilici da uzvratimo gostoprimstvo.

 

/Misija FRAMOST/