Foto: Običan radio

Mihaela Rajič, voditeljica na Običnom radiju i Marinko Jurić, voditelj folklornog ansambla HKUD ”Sv. Ante – Cim”

Hrvatsko kulturno umjetničko društvo ”Sv. Ante – Cim” iz Mostara organizira svoj tradicionalni božićni koncert ”Gradu s ljubavlju”, u subotu, 9. prosinca 2023. godine u 19:00 sati u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače u Mostaru.

U jutarnjem programu Običnog radija Mihaela je ugostila Marinka Jurića voditelja folklornog ansambla, koji nam je otkrio detalje ovogodišnjeg koncerta.

Naša publika je do sad imala priliku vidjeti, različite goste, različite naše izvedbe, što plesne što pjevačke. Ove godine koncert će biti drugačijeg formata. Po uzoru na velike folklorne ansamble iz Hrvatske, odlučili smo napraviti pravi mali folklorni koncert u Mostaru. Smatramo da imamo i uvijete i ekipu koja može to napraviti. Gradu s ljubavlju ove godine nema voditelja, nema najava i nema govora između točki. Program će biti kraći, ali će biti puno dinamičniji, a gosti će na ulazu dobiti program s točkama, a za mlađe smo pripremili da putem QR koda na mobitelu mogu pratiti program. Bilo je izazovnije, probe su morale biti u nošnjama, a u subotu u Kosači ćemo imati probe brzih izmjena, jako nam je izazovno jer to radimo po prvi put.”, kazao je na početku razgovora Marinko Jurić.

Gosti ovogodišnjeg koncerta ”Gradu s ljubavlju” su članovi Folklornog ansambla ”Matija Gubec” iz Karlovca i članovi Mandolinskog orkestra Brodosplit iz Splita.

Svake godine se i u plesu i u pjesmi trudimo da sve ispadne kako treba. Jedno od glavnih pravila nam je kako i izgledamo na sceni. Pozdravljam dvije žene, Ružicu i Draganu, koje spremaju i peglaju naše nošnje vrijedno.”, ističe Marinko Jurić.

  1. godinu zaredom održava se koncert i postao je velika tradicija.

”’Ovo je koncert koji ima najduže trajanje. Održava se u kontinuitetu od 1993. godine. Znači i u onim ratnim godinama, kad je bilo teško bilo šta organizirati. Ali i 2020. godine zbog korone kada se nije moglo okupljati našli smo rješenje i organizirali koncert u nešto malo drugačijem formatu. Energija na ovom koncertu je posebna. Nadamo se da ćemo moći Grad s ljubavlju raditi u većoj dvorani i pred većom publikom, možda to već dogodine ostvarimo.”’, kazao je Marinko Jurić.

Ulaz je kao i svake godine besplatan.

Osjetite ljepotu plesa, pjesme, bogatstvo narodnih nošnji te raznolikost narodnog stvaralaštva.

 

Više doznajte na poveznici: Marinko Jurić: Dođite na pravi mali folklorni koncert u Mostaru, bez voditelja – Obican radio

Izvor: / Obican.info /

/Misija FRAMOST/