Foto: Grad Široki Brijeg

Danas je na Trgu širokobrijeških žrtava, povodom 7. veljače, Dana sjećanja na pobijene franjevce i puk, položen vijenac i zapaljene svijeće za sve stradale žrtve Širokog Brijega i Županije Zapadnohercegovačke.

Grad Široki Brijeg je donio Odluku o obilježavanju 7. veljače Danom sjećanja na pobijene franjevce i puk, a Županija Zapadnohercegovačka Odluku o proglašenju 7. veljače Danom sjećanja – spomendana – na žrtve komunističkog zlosilja u Županiji Zapadnohercegovačkoj.

Ispod križa, koji je simbol muke i smrti, položen je vijenac i zapaljene svijeće za sve hrvatske žrtve stradale u Drugom svjetskom ratu i poraću.

Svijeće su zapalili izaslanstva Grada Širokog Brijega, Županije Zapadnohercegovačke, Hrvatskog narodnog sabora i predstavnici braniteljskih udruga.

Uz nazočnost predstavnika izvršne i zakonodavne vlasti, kao i predstavnika udruga proizišlih iz Domovinskog rata, intonirana je hrvatska himna ”Lijepa naša” te održana kratka molitva koju je predvodio vicepostulator ”Vicepostulature postupka mučeništva fra Leo Petrović i 66 subraće”, fra Miljenko Mića Stojić, objavljeno je na službenoj facebook stranici Grad Široki Brijeg.

Više na: https://www.facebook.com/photo/?fbid=799438722210677&set=pcb.799439802210569

Izvor: Grad Široki Brijeg

Foto: Grad Široki Brijeg

/Misija FRAMOST/