Foto/ Izvor: /zupajastrebarsko.hr/

Prema crkvenom kalendaru, svaki mjesec u godini posvećen je jednoj pobožnosti. Tako je veljača mjesec posvećen Svetoj obitelji, iako blagdan Svetoj obitelji slavimo krajem prosinca.

Veljača započinje blagdanom Prikazanja Gospodinova u Hramu i vrijeme je između božićnih blagdana i korizme, tj. vrijeme između Isusova rođenja i javnog djelovanja, muke, smrti i uskrsnuća. Vrijeme je to Isusova djetinjstva i razlog da u veljači na poseban način promišljamo o Svetoj obitelji – o važnosti i utjecaju svetog Josipa i Djevice Marije na Isusovo odrastanje.

Prilika je ovo da u promišljanja uključimo i svoje vlastite obitelji i predamo ih zagovoru i zaštiti Svete nazaretske obitelji…

MOLITVA SVETOJ OBITELJI

Sveta nazaretska Obitelji, tvojoj nebeskoj zaštiti predajemo sve naše obitelji.

ISUSE, učini da u svakoj obitelji vladaju odnosi ljubavi i povjerenja. Nauči djecu poslušnosti roditeljima, marljivosti u školskim i drugim obavezama. Oslobodi ih od utjecaja zla i zaštiti od svake ovisnosti. Daj da rastu u mudrosti i Božjoj milosti kao što si ti rastao u svojoj Obitelji.

MARIJO, naša Majko, tvojoj dobroti preporučamo srce svake žene i majke. Udijeli joj otvorenost životu, strpljivost i smisao za žrtvu. Daj da skupa sa svojim mužem bude vlastitim primjerom prva odgojiteljica vjere svojoj djeci.

SVETI JOSIPE, skrbniče Isusa i Marije, izmoli očevima otvorenost Božjem vodstvu, posao koji će raditi u marljivosti i poštenju i vrijeme koje će posvetiti svojoj ženi i djeci.

ISUSE, MARIJO i JOSIPE, predajemo vam sve obitelji, a na poseban način one koje su najpotrebnije vaše pomoći. Bdijte nad nama i čuvajte nas u svojoj ljubavi! Amen.

/Misija FRAMOST/