Nedjelja, 19. 5. 2024.,

PEDESETNICA ili DUHOVI, svetkovina

NAPOMENA: Završava vazmeno vrijeme. Uskrsna svijeća se postavlja pokraj krstionice i pali se prigodom slavlja krštenja. Od sutra se moli “Anđeo Gospodnji”. ▪Nastavlja se VRIJEME KROZ GODINU nakon vazmenog vremena, 7. tjednom kroz godinu. Uzima se III. svezak časoslova. ▪Tjedan nakon Duhova je KVATRENI tjedan. Neka se vjernici pozovu da ga posvete molitvom, djelima pokore i ljubavi, a u subotu neka se završi misom koja će odgovarati duhovnom usmjerenju kvatri. Ljetne kvatre posvećuju se molitvi za posvećenje ljudskoga rada (u gradskim crkvama) odnosno za urod zemlje (u seoskim crkvama).

IMENDANI: Urban, Teofil, Rajko, Ivon

BOJA LITURGIJSKOG RUHA: crvena

ČITANJA: Dj 2,1-11; Ps 104,1ab.24ac.29bc-31.34; Gal 5,16-25; Iv 15,26-27; 16,12-15

MISAO IZ EVANĐELJA DANA: ”Duh istine upućivat će vas u svu istinu.”, Iv 15,26-27; 16, 12-15

 

Čitanje svetog Evanđelja po Ivanu

U ono vrijeme, reče Isus svojim učenicima:

”Kada dođe Branitelj koga ću vam poslati od Oca – Duh Istine koji od Oca izlazi – on će svjedočiti za mene. I vi ćete svjedočiti jer ste od početka sa mnom.

Još vam mnogo imam kazati, ali sada ne možete nositi. No kada dođe on – Duh Istine -upućivat će vas u svu istinu; jer neće govoriti sam od sebe, nego će govoriti što čuje i navješćivat će vam ono što dolazi. On će mene proslavljati jer će od mojega uzimati i navješćivati vama. Sve što ima Otac, moje je. Zbog toga vam rekoh: od mojega uzima i – navješćivat će vama.”

Riječ Gospodnja.

Izvor: / hilp.hr /

Poveznica: https://www.hilp.hr/liturgija-dana/

Foto: Budimir Bošnjak

/Misija FRAMOST/