Rudnik: Polaganje vijenaca pred spomen obilježjima

16. lipnja 2018. | Sv. Barbara Rudnik

I ove godine, u nizu obilježavanja Lipanjskih zora na ovim našim prostorima, jučer, 15. lipnja 2018. položeni su vijenci pred spomen obilježjima na Rudniku na Trgu sv. Barbare i II. Bojne Rudničke, potom uz Neretvu na ulazu u zgradu i u Orlacu podno križa pored tamošnje crkve sv. Lovre.

Time je iskazana ljubav i poštovanje svim poginulim braniteljima u ovoj Vojno Redarstvenoj Operaciji Lipanjskih zora iz lipnja 1992. godine. Navedena je akcija trajala od 7. lipnja do 26. lipnja te godine. U svega 19 dana, oslobođena je dolina Neretve i svi gradovi u Hercegovini i pod kontrolu je vraćeno 1800 četvornih kilometara teritorija.

U navedenoj operaciji sudjelovala je i mladost ovih naših prostora organizirana u postrojbu II: bojne rudničke i Orlačke postrojbe i velik je doprinos i velika žrtva njihova u navedenim oslobodilačkim operacijama.

Činom polaganja vijenaca svim poginulima iskazana je ljubav, poštovanje i zahvalnost za njihovu žrtvu, a upravljene molitve Bogu bile su kako za pokoj duša njihovih, tako isto i za slogu, mir, ljubav i blagoslov svim živućim i braniteljima i žiteljima ovih prostora.

/Misija – FRAMOST/

 

Osmrtnica.ba banner

Misao tjedna

“Iskustvo nas uči da cijenimo one rijetke ljude koji nas štuju zbog onoga što jesmo…” (Gail Godwin)

“Od kakve nam je pomoći netko kome se možemo obratiti samo biranim riječima?” (Elizabeth Bibesco)