zlatni pir Andrija i Jela Cim 2019

Ne doživljavaju to svi, ne doživljava se to često. Naši sumještani Andrija Vrljić i Jela r. Tomić su doživjeli 50-tu obljetnicu svoga braka. Naše zlatne mladence mi danas pozdravljamo i čestitamo im zlatni jubilej njihova braka: 50-tu obljetnicu braka.

Andrija Vrljić je rođ. 4.7.’42. u Bogodolu u roditelja Marka i Janje Vrljić. Šestero ih je djece bilo: 3 sina i 3 kćeri. Andrija je od njih bio treći po redu. ’63. godine odlazi u vojsku u Crnu Goru, a iza vojske put Njemačke, gdje ostaje 10 godina.

Andrijina supruga, Jela Tomić je kći Ante Tomića Sejdića i Marte r. Marić ispod čabulje i rođena je 24.3.’45., 9-tero ih je djece bilo rođeno, a 8-ero poživjelo. Jela je od njih 5-ta po redu. Na današnji dan, na kalandoru, 2.2.’69., vjenčali su se u crkvi u Gorancima.

I Jela je neko vrijeme bila u Njemačkoj i ’76-te godine se vratila u domovinu i rodila 4-ero djece. Stekli su 2 zeta i dočekali 6-tero unučadi. ’74-te godine su kupili zemlju, kad im se i rodio sin Ivan i počeli su kuću praviti.

Andrija je bio poznat po svojoj snazi u svoje vrijeme kad je, priča se za nj, znao na leđima nositi vreću cementa i u rukama četiri betonska elementa… Danas je nešto povučeniji i svakako drugačiji, a Jela je bila domaćica i to je i danas kad zajedno svoju djecu okupljaju, dočekuju i ispraćaju… Ponosni su na svoju djecu: Bernardicu koja se udala u Vojno za Slavka Rakića, Marijanu koja je supruga Josipa Jurića u Raštanima, te Gorana i Ivana…

Danas se zahvaljuju Bogu za svojih 50 godina braka, a ako Bog da, do ljeta će u širem krugu obitelji sve proslaviti i obilježiti. Mi ih pozdravljamo i iskreno im čestitamo sa željom za dobro zdravlje i dug i lijep život s obitelji.

foto: Ante Boras

/Misija FRAMOST/