zlatni pir Andrija i Jela Cim 2019

Zlatni pir u crkvi sv. Ante u Cimu

2. veljače 2019. | Duhovna skrb

Ne doživljavaju to svi, ne doživljava se to često. Naši sumještani Andrija Vrljić i Jela r. Tomić su doživjeli 50-tu obljetnicu svoga braka. Naše zlatne mladence mi danas pozdravljamo i čestitamo im zlatni jubilej njihova braka: 50-tu obljetnicu braka.

Andrija Vrljić je rođ. 4.7.’42. u Bogodolu u roditelja Marka i Janje Vrljić. Šestero ih je djece bilo: 3 sina i 3 kćeri. Andrija je od njih bio treći po redu. ’63. godine odlazi u vojsku u Crnu Goru, a iza vojske put Njemačke, gdje ostaje 10 godina.

Andrijina supruga, Jela Tomić je kći Ante Tomića Sejdića i Marte r. Marić ispod čabulje i rođena je 24.3.’45., 9-tero ih je djece bilo rođeno, a 8-ero poživjelo. Jela je od njih 5-ta po redu. Na današnji dan, na kalandoru, 2.2.’69., vjenčali su se u crkvi u Gorancima.

I Jela je neko vrijeme bila u Njemačkoj i ’76-te godine se vratila u domovinu i rodila 4-ero djece. Stekli su 2 zeta i dočekali 6-tero unučadi. ’74-te godine su kupili zemlju, kad im se i rodio sin Ivan i počeli su kuću praviti.

Andrija je bio poznat po svojoj snazi u svoje vrijeme kad je, priča se za nj, znao na leđima nositi vreću cementa i u rukama četiri betonska elementa… Danas je nešto povučeniji i svakako drugačiji, a Jela je bila domaćica i to je i danas kad zajedno svoju djecu okupljaju, dočekuju i ispraćaju… Ponosni su na svoju djecu: Bernardicu koja se udala u Vojno za Slavka Rakića, Marijanu koja je supruga Josipa Jurića u Raštanima, te Gorana i Ivana…

Danas se zahvaljuju Bogu za svojih 50 godina braka, a ako Bog da, do ljeta će u širem krugu obitelji sve proslaviti i obilježiti. Mi ih pozdravljamo i iskreno im čestitamo sa željom za dobro zdravlje i dug i lijep život s obitelji.

foto: Ante Boras

/Misija FRAMOST/

Osmrtnica.ba banner Hercegovackiportal.com banner Grude.com banner Radio-medjugorje.com banner Brotnjo.info banner

Misao tjedna

“Iskustvo nas uči da cijenimo one rijetke ljude koji nas štuju zbog onoga što jesmo…” (Gail Godwin)

“Od kakve nam je pomoći netko kome se možemo obratiti samo biranim riječima?” (Elizabeth Bibesco)