Utorak , 23. svibnja , i jedanesta pobožnost svetom Anti , od njih trinaest , su iza nas . Kao i svaku pobožnost i svetu misu do sada u Danima svetog Ante u Cimu , svojom pjesmom je uzveličala neka od skupina našega Društva , ili pak gostujućih . Ovoga utorka smo imali iznimnu čast i zadovoljstvo , a na opće oduševljenje svog prisutnog puka , ugostiti žensku pjevačku skupinu ”Neretvanke” iz Ploča .

”Naši slavuji” kako ih od milja , i uistinu s punim pravom , nazivaju njihovi Pločani , čuvarice su baštine , tradicije i pučkih napjeva .

Pjevačka skupina ”Neretvanke” djeluje već 23 godine . Najprije samostalno pod imenom KUD Stablina , a potom kao pjevačka skupina KUD-a Ploče . Izvodi napjeve iz cijele Hrvatske , a posebno iz rodne Neretve. Osnivačica i voditeljica skupine je gospođa Mirjana Štrbić .

Nastupale su diljem Lijepe naše , organizirale koncerte u crkvi Gospe Fatimske u Stablini za koju su i najviše vezane . Snimile su i dva nosača zvuka : ”Tebi moja Neretvo” i ”Pozdrav Mariji” posvećen blaženoj Mariji Propetoga Isusa Petković ; a u pripremi je i njihov novi album sakralnih i svjetovnih napjeva zajedno s Nikolom Batinovićem , mladim glazbenikom , s kojim su posljednjih godina dosta radile i surađivale .

Prošle godine , upravo u ovo vrijeme pobožnosti i Dana sv. Ante , ugostili smo i mušku klapu ”Stablina” , koja je također dio ovog Društva – KUD-a Ploče .

Svim ovim vrsnim pjevačima i dragim nam prijateljima želimo puno zdravlja i uspjeha i dalje u ovome što rade , vole i žive !!

U nastavku donosimo fotografije s jučerašnje pobožnosti i misnog slavlja …

Foto : Ante Boras

/Misija FRAMOST/