”Lipanjske zore” i Dan III. cimske bojne, Dan Osnovne škole Cim, Dan našeg HKUD-a ”Sv. Ante – Cim”, uočnica blagdana sv. Ante našeg zaštitinika – i više je nego dovoljno razloga za slavlje u Cimu jučer. I tako je i bilo – svečano i slavljenički.

Tradicionalno, po 31. godinu za redom, u povodu svih navedenih prigoda, upriličena je svečana proslava sv. Ante u Cimu, dan uoči samog blagdana sv. Ante, 12. lipnja, kako se i uobičavalo svih prethodnih godina.

Svečanost i program proslave započeo je polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća ispred spomenika na Gorici, zatim na Trgu III. cimske bojne i ispred spomen – ploče na Smrčenjacima. Vijenci i svijeće su od strane članova HKUD-a ”Sv. Ante – Cim” položeni i ispred spomen križa Doma Sv. Ante, gdje je u 19.00 sati služena i sveta misa. Sveto misno slavlje predvodio je fra Luka Marić, a pjesmom uzveličali vokalna skupina i veliki mješoviti zbor ”Sv. Ante ’39”.

Bogat kulturno zabavni program uslijedio je odmah nakon svete mise, na stadionu OŠ Cim.

Sveti Ante je omiljeni svetac među katoličkim pukom i svetac cijeloga svijeta. Kroz trinaest utoraka pobožnosti i devet dana devetnice, naš skromni Dom Gospodnji i Dom sv. Ante bio je pun vjernika koji se s posebnim pouzdanjem utječu molitvom i postom u zaštitu i zagovor sv. Ante – zaštitnika naše crkve, cijelog Cima i Mostara. Hvala svima koju su na bilo koji način doprinijeli svečanosti jučerašnjeg dana i proslave – vjerničkom puku koji je redovito pohodio pobožnosti i devetnice, članovima Društva, zajedničarima i prijateljima naše Misije, sponzorima i organizatorima proslave, dragim gostima… HVALA SVIMA !! Bog Vam bio nagrada i plaća, a sv. Ante zaštitnik i pomoć u svim Vašim potrebama.

Danas je blagdan sv. Ante i svima koji nose ime Ante, Anto, Antun, Anton, Antonija, Toni želimo sretan imendan.

SV. ANTE MOLI ZA NAS !!

U galeriji donosimo fotografije jučerašnje proslave i sinoćnjeg druženja…

 

FOTO: Ante Boras

 

/Misija FRAMOST/