30. lipnja je za našu Misiju i Društvo po mnogo čemu znakovit i značaj dan.

Kraj je mjeseca i prvog polugodišta; ujedno i kraj aktivnih proba, okupljanja i djelovanja naših sekcija (zbora, folklora, zlatoveza,…); za nama su mnoga događanja, nastupi, proslave i manifestacije; zbrajaju se i oduzimaju rezultati prošle i planiraju aktivnosti nove sezone koja slijedi nakon godišnjih odmora i ljetne stanke.

Razlozi su to zbog kojih se svake godine na ovaj dan okupe svi članovi, suradnici i prijatelji Misije i Društva. I tako je bilo i sinoć. Okupilo se, porazgovaralo, proveselilo i Bože dragi hvala Ti na tome…

Hvala Ti Bože na ovom zajedništvu i daru prijateljstva. Hvala Ti i na ovom danu kojeg si nam proživjeti dao Tebi na slavu i na radost bratu čovjeku.

Hvala svim dragim ljudima i prijateljima koji čine ovu Misiju i Društvo, i koji nesebično i svesrdno pomažu njihov rad i opstojnost na dobrobit cijele zajednice. Svima od srca velika HVALA!!

HVALA i pokoj vječni i svima onima koji više nisu tu i sa nama, a utkali su i dali i srce i dušu u izgradnju ovog zajedništva.

HVALA !!

I na koncu, zašto svake godine upravo na 30. lipnja?? …

A jer je povodom rođendana našeg dragog fratra – fra Luke Marića; našeg temelja i putokaza.

Dragi naš fratre…

Dosta je toga već rečeno, još više urađeno i neka ta djela nastave govoriti… Nije potrebno se ponavljati, niti što novoga dodavati, ali želimo prigodno u ovoj ”minutici” svoju zahvalnost prije svega a onda i iskrenu čestitku Vam uputiti…

HVALA VAM. Bog Vas blagoslovio i podario Vam dobro zdravlje i još mnoge godine mudrosti i snage da ustrajete na putu kojim hodite. Put taj nije lagan, ali odvažno stupajte i dalje; mi ćemo slijediti korake Vaše. Sretan rođendan i svako dobro dragi naš fratre.

 

/Misija FRAMOST/