DANAS JE 15-ta nedjelja kroz godinu, 16.7. 2023.

  • RASPORED SVETIH MISA NAŠE FRANJEVAČKE MISIJE (FRAMOST) u narednom tjednu je uobičajenim slijedom…

NAŠI POKOJNICI, U OVOM TJEDNU:

  • BOŽICA KNEZOVIĆ ž. Dragina iz Ilića, 1936., pokopana u Smrčenjacima;
  • ŠIMA BOŠNJAK, 1937., pokopana u Cimu kod sv. Ante;

Pokoj vječni daruj mu Gospodine… Iskrena sućut svim ožalošćenima…

  • Nakon brojnih naših svetkovina, blagdana i obljetnica… konačno je evo jedno mirnije razdoblje kroz godinu u kojem svima želimo da Isusov naputak njegovim učenicima shvatimo osobno, a Isus je rekao: ‘hajdete i vi u osamu i predahnite, odmorite se!’. Nadamo se da će to mnogima poći za rukom, a to i svima od srca preporučamo i želimo nove snage za život i rad…
  • U četvrtak je ILINDAN… Misa je u Ilićima u 19.00 sati.
  • Otiskan je novi broj našeg listića Framost. Imate ga na stolu za tisak… Uzmite ga i čitajte i vidjet ćete na koji su način naši pređi bili zauzeti oko dolaska Bunjevaca u svoju prapostojbinu, Hercegovinu, Mostar i Blagaj…
  • Također, sada i najavljujemo DOLAZAK NAŠIH SUNARODNJAKA BUNJEVACA – u POSJET SVOJOJ PRAPOSTOJBINI – HERCEGOVINI, MOSTARU I BUNI… odakle i baštine svoje ime Bunjevci… O tome će se još govoriti. Kao što je to bilo i prije 90 godina, kad je njih šest tisuća na svečan način pohodilo svoj kraj i djedovsku postojbinu i u tome sudjelovali na vrlo zapažen način i naši hercegovački fratri sa svojim pukom i društvima, i u ovoj prigodi, njihova ovogodišnjega posjeta, naše Društvo sv. Ante i Misija Framost – poveznica baštine ljudi i prostora, je u suorganizaciji ovoga posjeta i o tome pročitajte u našem Listiću Framost….

EVO ZA KRAJ NAŠIH OBAVIJESTI VEČERAS I JEDNO POTICAJNO PROMIŠLJANJE U KOJEM SE MOŽEMO PRONAĆI A ONO GLASI OVAKO:

SVAKI DAN SE PONAVLJA ISTA PRIČA. ZATRPAŠ ŽIVOT UVIJEK ISTIM IZGOVORIMA. NE MOGU, NE ZNAM, NIJE JOŠ VRIJEME, NISAM SPREMAN, SAČEKAT ĆU. ŠTO ĆEŠ SAČEKATI? DA TI PROĐE ŽIVOT?
A KADA MISLIŠ DA DOLAZI PRAVO VRIJEME ZA ONO ŠTO SANJAŠ? VOLIŠ? OSJEĆAŠ?
ZA 10 ILI 20 GODINA? JESI LI SIGURAN DA ĆEŠ IH IMATI? I DA ĆEŠ BIT U OVOJ SNAZI KAKVOJ SI SADA? TO SIGURNO NEĆEŠ. AKO TI JE DO NEČEGA STALO, PA POKRENI SE VEĆ JEDNOM. ŽIVOT NE DAJE PRODUŽETKE.

NEVJEROJATNO JE KOLIKO JE TAJ ŽIVOT JEDNOSTAVAN, A KOLIKO GA SAMO KOMPLICIRAMO. DO BOLA. KOLIKO JE OTKUCAJA SRCA OTKUCANO U PRAZNO. KOLIKO SMO PUTA MOGLI NEŠTO LIJEPO REĆI I UČINITI ALI NEKA KOČNICA U NAMA NIJE TO DALA. ZNAŠ LI ŠTO JE ČUDO? ČUDO JE SHVATITI DA TI JE DANAŠNJI DAN JEDINA PRILIKA. DA NE ODGAĐAŠ ŽIVOT. DA SE NAORUŽAŠ POZITIVNIM MISLIMA I SIGURNIM KORAKOM KRENEŠ NAPRIJED. ŽIVOT VOLI KAD SI BORAC. UVIJEK TE NAGRADI POBJEDOM. AKO NE SADA, ONDA U VRIJEME KAD TO NAJMANJE OČEKUJEŠ.

 

/MISIJA FRAMOST/