Mladifest se svake godine organizira kao duhovna obnova za mlade iz cijeloga svijeta.

Nakon što danas župa Međugorje proslavi blagdan svog nebeskog zaštitnika sv. Jakova, u Međugorju će sutra, 26. srpnja, na blagdan svetih Joakima i Ane, roditelja Blažene Djevice Marije, početi 34. Mladifest – međunarodni molitveni susret mladih.

I ovogodišnji Mladifest, pod geslom ”Evo majke moje i braće moje!” (Mt 12, 49), počinje večernjim molitvenim programom, odnosno molitvom krunice u 18:00 sati, nakon čega će uslijediti ceremonija otvaranja Mladifesta, a onda i sveta misa te klanjanje Isusu u Presvetom oltarskom sakramentu.

Drugi dan Mladifesta počinje već u 6:00 sati molitvom krunice na Podbrdu kod Gospina kipa, a jutarnji program s katehezama, molitvama i svjedočanstvima bit će u četvrtak, petak i subotu. Ova tri dana program će se nastaviti u 16:00 sati svjedočanstvima, nakon kojih slijedi večernji molitveni program na vanjskom oltaru crkve sv. Jakova: krunica u 18:00, a sveta misa u 19:00 sati, javio je Radio Mir Međugorje.

Nakon svete mise u četvrtak će biti procesija s Gospinim kipom i klanjanje, u petak molitva pred križem sa svijećama, a u subotu klanjanje, poslanje i završetak uz pjesmu. 34. Festival mladih završit će u nedjelju, 30. srpnja, u 5:00 sati svetom misom na Križevcu.

O promjeni datuma održavanja ovogodišnjeg Mladifesta ranije su za Radiopostaju Mir Međugorje govorili apostolski vizitator s posebnom ulogom za župu Međugorje nadbiskup Aldo Cavalli i međugorski župnik fra Zvonimir Pavičić.

Svi oni koji su upoznati s Međugorjem i koji redovito dolaze u Međugorje znaju da je Mladifest uvijek početkom kolovoza, od 1. do 6. kolovoza. Međutim, ove godine Papa je Svjetski dan mladih u Lisabonu stavio na te datume od 1. do 6. kolovoza tako da smo mi odmah morali reagirati i pomjeriti naš datum održavanja Mladifesta, kako ne bi bilo u isto vrijeme. Naravno, ako Papa poziva sve mlade svijeta na jedno mjesto, mi ih nećemo pozivati k nama, nego će nam biti drago da mogu doći i u Međugorje, a isto tako otići i na susret s Papom, kazao je ranije za Radio Mir Međugorje župnik fra Zvonimir Pavičić, objašnjavajući i zašto je Mladifest skraćen za jedan dan.

Skratili smo ga kako bi mi kao župa mogli proslaviti 25. srpnja naš patron, svetkovinu sv. Jakova, ali i da završimo dan ranije kako bi se hodočasnici koji će ići i u Portugal na susret s Papom mogli organizirati i stići na vrijeme, kazao je fra Zvonimir Pavičić, a kako donosi www.jabuka.tv .

 

/Misija FRAMOST/