Dvije godine su otkad se fra Ante Šaravanja preselio u vječnost, otkad ga je sveti Franjo poveo ruku pod ruku u Nebo, Gospodinu.

Dobri svećenik iz Dobrog Sela nazivan je i marijanskim fratrom. Bio je jedan od najboljih tumača Gospinih ukazanja u Međugorju, Fatimi, Lourdesu… i drugim mjestima molitve i blagosti, iz kojih Blažena Djevica Marija šalje poruke čovječanstvu u olovnim vremenima.

Njegove propovijedi bile su nezaboravne, gorljive, jasne i onom od 10 i onom od 100 godina. Fra Ante je bio izravan i upečatljiv u svojim riječima, ali i djelima. Sve svoje je dijelio s potrebitima župe Grude, ali i šire.

U vremenu kada Crkva prolazi kroz brojne kušnje, kad biskupi stvaraju red bez Gospodina, kad svećenici žive za materijalno, a ne duhovno, fra Antin život ostaje kao putokaz naraštajima, kao primjer onim dobrim svećenicima koji su ostali na Kristovom putu da ustraju, ma koliko to bilo pogibeljno za tijelo. Znaju oni, kao što je fra Ante znao, da duša onih koji nastoje živjeti po Božjim zapovjedima pripada Kristu.

– Isus je pobijedio svoju smrt, pobijedio je i našu smrt, uskrsnuo je, i mi ćemo uskrsnuti s njim i navijeke živjeti – reče u jednoj od propovijedi svećenik kojeg je sveti Franjo na današnji dan poveo u Nebo, Gospodinu.

 

Tekst i foto: /Grude.com/

Vezano: http://www.framost.com/2021/10/04/preminuo-je-fra-ante-saravanja/

/Misija FRAMOST/