DANAS JE 31. nedjelja kroz godinu i 5. studenoga 2023.

  • RASPORED SVETIH MISA NAŠE FRANJEVAČKE MISIJE (FRAMOST) U NAREDNOM TJEDNU … JE UOBIČAJENIM SLIJEDOM …

NAŠI POKOJNICI/ U OVOM TJEDNU ISPRATILI SMO U VJEČNOST:

  • STANKO MARKOTA, 1935., ŽIVIO U NJEMAČKOJ, ALI I U ILIĆIMA. POKOPAN JE U CIMU KOD SV. ANTE

POKOJ VJEČNI DARUJ MU GOSPODINE… / ISKRENA SUĆUT SVIM OŽALOŠĆENIMA…

  • OBIŠLI SMO SVA NAŠA GROBLJA I SLAVILI SV. MISE NA GROBLJIMA U POVODU SVIH SVETIH I DUŠNOGA DANA. POSVUDA JE BILO OZBILJNO MOLITVENO OZRAČJE I ZAHVALNI SMO BOGU ZA VRIJEME KOJE NAM JE BOG PODARIO….
  • KAKO SE PREŠLO NA ZIMSKO RAČUNANJE VREMENA NAŠE VEČERNJE MISE POČINJU OD 17.00 SATI.        
  • OBILJEŽILI SMO SV. HUBERTA, ZAŠTITNIKA LOVA I LOVSTVA. U CRKVI SV. FRANJE U ILIĆIMA PROSLAVILI SMO SV. MISU ZA SVE POK. LOVCE I SVE ŽIVUĆE ČLANOVE LOVAČKG DRUŠTVA. NAKON MISE I ZAJEDNIČKOG FOTOGRAFIRANJA NASTAVLJENO JE DRUŽENJE U PROSTORIJAMA CRKVE U POVODU SV. HUBERTA, ZAŠTITNIKA LOVA I LOVSTVA. BILO JE LIJEPO I RADOSNI SMO ZBOG TOGA.
  • DRUŠTVO SV. ANTE FRANJEVAČKE ŽUPE PLOČE-TEPČIĆI/ČITLUK OVE GODINE ORGANIZIRA PETI SAJAM ĆUPTERA U DOMU SV. ANTE I U PROSTORIMA TAMOŠNJE CRKVE. SAJAM JE HVALE VRIJEDAN I U UTORAK, 7.11. OD 18.00 SATI OTPOČINJE SVETA MISA U KOJOJ SVI SUDJELUJEMO, A NAKON MISE U TAMOŠNJEM DOMU SV. ANTE USLIJEDIT ĆE PRIREDBA I BROJNA IZNENAĐENJA VEČERI… NAŠ AUTOBUS POLAZI ISPRED DOMA SV. ANTE U CIMU U 17.00 SATI PA TKO JE VOLJAN MOŽE SE PRIDRUŽITI…
  • NA STOLU ZA TISAK JE NAŠ NOVI BROJ LISTIĆA FRAMOST… UZMITE LISTIĆ, PONESITE GA I ČITAJTE… PONESITE SVOJIMA!
  • DANAS JE PETI U MJESECU I REDOVNA JE MISA U SMRČENJACIMA S POČETKOM U 16.00 SATI.

I NA KONCU,

KRATKO PROMIŠLJANJE S POTICATELJEM NA TO, MARIOM ŽUVELOM:

‘Dvije stvari uvijek zapamti. Ne mrzi nikoga. Ali i ne voli svakoga. Živi život ne vezujući se puno za ljude, stvari i iskustva koji će proći. Jer dok se okreneš više ih nema. Takav je život. I što prije to naučiš, lakše će ti biti. Ali ipak jedno gledaj. Gledaj tko je tu ostao kad je bilo najteže. U oluji. Hladnoj noći. I nije zbrisao kad su ostali zbrisali. Glavom bez obzira. U nepoznatom pravcu. Taj podatak ti je bitan. Jer ti mnogo govori.

O ljudima. I životu.

I ne traži oslonca u onima za koje već znaš da će se izmaći kad zagusti. Osloni se na sebe! Dužan si to sebi. Osloni se na svoju vjeru! I onoga gore koji ti daje snagu. I nemoj se bojati jakih ljudi. Neće ti oni ništa. Boji se slabića. Oni napadaju. Oni te povlače u ring. Jer nemaju hrabrosti živjeti svoj život, srediti svoje prioritete pa upadaju u tuđe. I siju razdor. Strah. Gledaj samo navečer da ti duša bude mirna. A sve ostalo će doći na svoje.’

/MISIJA FRAMOST/